Négy képviselőt is veszíthet az Európai Parlamentben a Fidesz

Az újonc Tisza Párt várhatóan hét mandátumot nyer.

A még nem hivatalos, 50 százalék körüli feldolgozottsági adatok szerint a Fidesz 11 mandátumot szerzett az Európai Parlamentben a vasárnapi választáson.

Az újonc, és alig pár hónapja ismert Tisza Párt hét mandátumot kaphat. Várhatóan két képviselőt küldhet az EP-be a DK-MSZP-Párbeszéd közös lista és egyet a Mi Hazánk.

Európai Parlament: Strasbourg
Horváth Zsolt

Ha így marad, azt jelenti, hogy a Fidesz mandátumokat veszített, a most végződött ciklusban 14 képviselőjük volt az EP-ben, ehhez jött még az egy fő KDNP-s képviselő.

Százalékban így néz ki az eredmény kb. 55 százalékos feldolgozottságnál
Józing Antal

A választás nagy vesztesége a Momentum, nekik két EP-képviselőjük volt, és most könnyen lehet, hogy nem nyernek egyet sem.

Az EP-választás részleteire később részletesen visszatérünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet