"Nem adhatunk pénzt Orbánnak, mert azt a saját cimborái között osztja szét"

Az EP alelnöke szerint Magyarország nélkül kellene kezdeményezni az olajembargót.

A többi 26 uniós tagállamnak most Magyarország nélkül kellene az olajembargót kezdeményeznie – mondta Katarina Barley (SPD), az Európai Parlament alelnöke a Deutschlandfunknak , amit a Magyar Hang szemlézett .

Katarina Barley
Forrás: Facebook / Katarina Barley

Az alelnök szerint Orbán Viktor nagyon sok pénzt kér azért, hogy támogassa az Oroszország elleni újabb szankciót, és ez a pénzt a saját cimborái között lenne elosztva. Ebbe nem szabad belemennie az Európai Uniónak - mondta Katarina Barley. Hozzátette, Orbán Viktor a helyreállítási alapból a jogállamisági problémák miatt zárolt támogatásokat akarja így kompenzálni.

Magyarország mellett Csehországot, Szlovákiát és Bulgáriát is komolyan érintené az embargó, ez a három ország azonban az EU-val közösen próbál megoldásokat keresni. „Egyedül Magyarország használja ezt politikai játszmáira, és arra is, hogy ismét többletpénzt irányítson Magyarországra” – mondta Barley.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet