Év végén megszűnik az Országos Meteorológiai Szolgálat

Állami cég veszi át feladatait.

Megjelent a kormány honlapján a Lantos Csaba által vezetett Energiaügyi Minisztérium jogszabálytervezete, amely szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) feladatait január 1-jétől a 100%-os állami tulajdonban lévő HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. veszi át - írja a 24.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnál 2023. december 31-én foglalkoztatott kormánytisztviselők kormánytisztviselői kormányzati szolgálati jogviszonya a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény 114. §-a alapján 2024. január 1-jén munkaviszonnyá alakul át a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.-nél.

A tervezet hatásvizsgálati lapja szerint ez a megoldás stabilabbá, pontosabbá és hatékonyabbá tudja tenni a meteorológiai szolgáltatásokat a nemzeti stratégiai célok elérésében érintett ágazatok számára.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek