Eddig: 1 716 363 / 3 000 000 Ft, 82 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Ezen a héten is hadat üzennek a szúnyogoknak Vas megyében

Mondjuk, hogy pontosan hol!

Az Alföld jelentős részét érintő aszály miatt továbbra is csekély mértékű a szúnyogok jelenléte Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Érezhető ártalom az elmúlt hetekben főleg a nyugati országrészben a Duna mentén, és esőzések után kisebb területeken alakult ki – írja a katasztrófavédelem.

A csípőszúnyogok megfelelő hőmérsékletű állóvizekben képesek kifejlődni, amelyek lehetnek állandó tavak, mocsaras területek, kisebb vízmegállások, pocsolyák, ház körül összegyűlt vizek, de egyes fajok számára akár a faodúban lévő víz is elegendő. Az állandó tavakban a rovarok természetes ellenségei ellensúlyozzák a szaporodásukat, így extrém szúnyoginvázió nagyobb esőzések vagy árvíz után az ideiglenes vizekben alakul ki.

A szakemberek a következő napokban a főváros Duna menti területein, Győr-Moson-Sopron megyében Csorna térségében, néhány Veszprém és Vas megyei településen, a Csepel-sziget térségében, valamint Baja és Mohács környékén végeznek kifejlett szúnyogok gyérítését célzó kezeléseket.

A munka platós gépjárműveken rögzített szúnyogirtó berendezésekkel történik, jellemzően az esti és éjszakai órákban. A tervezett időpontok megtalálhatóak a katasztrófavédelem honlapján. Esős vagy szeles időben nem lehet a kezeléseket elvégezni, ilyen esetben a meghirdetett időpontot követő két nap valamelyikén kerül sor a szúnyoggyérítésre.

Vas megyében ezen a héten Vámoscsaládon kerül sor a szúnyogok gyérítésére, a szakemberek mintegy 100 hektárt érintő területen végzik a kezelést.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos