Ezer fős katonai csapatot küldhet a NATO Magyarországra

Zajlanak a tárgyalások a Honvédelmi Minisztériummal.

Az Egyesült Államok és több szövetségese arról tárgyal, hogy több ezer katonát helyezzenek kelet-európai NATO-tagországok területére, az ukrán határ közelébe, még egy esetleges orosz invázió előtt. A célországok között van Magyarország is, ahová egy nagyjából ezer fős csapat érkezhet, ahogy Romániába és Bulgáriába is - idézte a CNN értesülését a Telex .

Az Egyesült Államok a nem egységes NATO-hozzáállás miatt kétoldalú tárgyalásokat kezdett a csapatok fogadására hajlandó országokkal.

A hvg.hu minisztériumi forrásból úgy tudja, hogy valóban zajlanak a tárgyalások a Honvédelmi Minisztériummal, de egyelőre még nincs közvetlen napirenden a katonák érkezése, igaz, a „helyzet akár 24 órán belül is változhat” .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet