Ezért nem jó ötlet bántani a buszvezetőket

A szombathelyi bíróság előtt az ügy, börtön lehet a vége.

A Szombathelyi Járási Ügyészség más bűncselekmények mellett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben – közölte lapunkkal a Vas Vármegyei Főügyészség.

A férfi a vád szerint 2023 márciusában egy helyközi buszjáraton inzultálta utastársait, ami miatt a buszvezető – aki közfeladatot ellátó személy – felszólította, hogy hagyja el a járművet.

A férfi ekkor szóváltást követően nekilökte a sofőrt az üléssornak.

Fotónk illusztráció
Mészáros D. Zsolt

A járási ügyészség – halmazati büntetésként – végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló