Ezúttal a Kaposvárt verte nagyon biztosan a Körmend

Végig vezetve győzött a vasi csapat.

Egis Körmend – Kaposvári KK 89-70 (22-25, 23-15, 24-21, 20-9)

Bajnokság, 13. forduló

Körmend, Városi Sportcsarnok

V.: Benczur T., Csabai-Kaskötő B., Minár L. (Bodrogváry I.)

Körmend: Stokes 12/3, White 17/9, Martinez 3, Szavics 6, Gordon 9. Csere: Durázi 13/9, Ferencz 12/9, Henry 10/6, Krivacsevics 7, Kiss M. -, Kenéz -.

Kaposvár: Hilliard 21/6, Plézer -, X. Ford 3, Hendlein 6, Martin 20/3. Csere: Csorvási 14, Krnjajszki 6, Bogdán -, Puska B. -.

Az Egis Körmend és a Kaposvári KK találkozott a férfi A-csoport 13. fordulójában.

Martin közelijére White triplája érkezett, majd Hilliard, aztán újra White vállalt be egy-egy triplát. Hilliard újabb akciója újfent három pontot ért a Kaposvárnak – a sikeres kettest egy büntető is követte. A Körmend visszavette a vezetést, de a negyed közepén is csak egyetlen kosár volt a csapatok között (13-10) – amit Hilliard triplája el is tüntetett. A Hilliard–White különcsatát utóbbi egy sikeres büntetővel folytatta, de a kaposvári légiós ezúttal előkészítőként vette ki részét csapata sikeres akciójából, és Csorvási duplájával ismét vezettek a vendégek. Utóbbi játékos is belelendült, jegyzett még két duplát, így a negyed végéhez közeledve már hattal lépett meg a KKK (17-23). Hendlein dupláját Ferencz hármasa követte, majd Stokes révén jött még közelebb a Körmend (22-25).

Henry, Krivacsevics, Ferencz volt a második negyed körmendi pontszerzőinek sorrendje, utóbbi ráadásul egy triplát hintett, csapata 7-0-lal rajtolt. Martin hármasa is helyére került, Krivacsevics gyors négy pontjával viszont már 33-28-ra vezetett a Körmend. Négy-öt pontnál távolabb nem engedte a hazaiakat a Kaposvár, amely a második negyed közepén vissza is vette a vezetést (37-38). A körmendi időkérés sem hozott gyors változást, a hazaiak négy percen keresztül nem találtak a gyűrűbe – Durázi triplája törte meg a pontcsendet, majd Gordon szerezte vissza a vezetést a vasiaknak (42-40). A Kaposvár kért most időt, jó két perce volt adós a csapat az újabb pontokkal. A félidő utolsó percébe érve már csak a Körmend jegyzett pontot: 45-40-nel zárult az első húsz perc.

A harmadik negyed első perce öt körmendi pontot hozott, amit Stokes triplája követett – pillanatok alatt tíz fölött volt a különbség (53-40). Ferencz harmadik triplája is célba ért, de visszakapaszkodott tízre a KKK. Előbb érte el a 60 pontot a Körmend, mint az 50-et a Kaposvár – White zsákolásával lett aztán 62-49. Hilliard keze nem remegett meg a büntetőzés közben, és Martin pontjai is a Kaposvárt segítették (62-55). Tízen belülre jött, de két körmendi támadás után már ismét azon kívül volt a KKK (67-55). A negyed hajrája jobban sikerült a vendégeknek: 69-61-ről jöhetett az utolsó tíz perc.

Szavics révén lett meg újra a közte tíz, kicsivel később Durázi hármasával pedig a közte 12. A negyed közepét átlépve sem tudott közelebb férni ellenfeléhez a Kaposvár, sőt Gordon közelijével már 80-66 volt az állás. Úgy tűnt, elfáradtak a vendégek: Durázi újabb triplája és duplája már 20 pontos vezetést ért a vendéglátóknak, akik végül 89-70-re nyertek.

A Kaposvár így biztosan kicsúszik féltávnál a legjobb nyolcból, míg a Körmend újabb lépést tett a Magyar Kupa-szereplés felé - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport