Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ezúttal a Kaposvárt verte nagyon biztosan a Körmend

Végig vezetve győzött a vasi csapat.

Egis Körmend – Kaposvári KK 89-70 (22-25, 23-15, 24-21, 20-9)

Bajnokság, 13. forduló

Körmend, Városi Sportcsarnok

V.: Benczur T., Csabai-Kaskötő B., Minár L. (Bodrogváry I.)

Körmend: Stokes 12/3, White 17/9, Martinez 3, Szavics 6, Gordon 9. Csere: Durázi 13/9, Ferencz 12/9, Henry 10/6, Krivacsevics 7, Kiss M. -, Kenéz -.

Kaposvár: Hilliard 21/6, Plézer -, X. Ford 3, Hendlein 6, Martin 20/3. Csere: Csorvási 14, Krnjajszki 6, Bogdán -, Puska B. -.

Az Egis Körmend és a Kaposvári KK találkozott a férfi A-csoport 13. fordulójában.

Martin közelijére White triplája érkezett, majd Hilliard, aztán újra White vállalt be egy-egy triplát. Hilliard újabb akciója újfent három pontot ért a Kaposvárnak – a sikeres kettest egy büntető is követte. A Körmend visszavette a vezetést, de a negyed közepén is csak egyetlen kosár volt a csapatok között (13-10) – amit Hilliard triplája el is tüntetett. A Hilliard–White különcsatát utóbbi egy sikeres büntetővel folytatta, de a kaposvári légiós ezúttal előkészítőként vette ki részét csapata sikeres akciójából, és Csorvási duplájával ismét vezettek a vendégek. Utóbbi játékos is belelendült, jegyzett még két duplát, így a negyed végéhez közeledve már hattal lépett meg a KKK (17-23). Hendlein dupláját Ferencz hármasa követte, majd Stokes révén jött még közelebb a Körmend (22-25).

Henry, Krivacsevics, Ferencz volt a második negyed körmendi pontszerzőinek sorrendje, utóbbi ráadásul egy triplát hintett, csapata 7-0-lal rajtolt. Martin hármasa is helyére került, Krivacsevics gyors négy pontjával viszont már 33-28-ra vezetett a Körmend. Négy-öt pontnál távolabb nem engedte a hazaiakat a Kaposvár, amely a második negyed közepén vissza is vette a vezetést (37-38). A körmendi időkérés sem hozott gyors változást, a hazaiak négy percen keresztül nem találtak a gyűrűbe – Durázi triplája törte meg a pontcsendet, majd Gordon szerezte vissza a vezetést a vasiaknak (42-40). A Kaposvár kért most időt, jó két perce volt adós a csapat az újabb pontokkal. A félidő utolsó percébe érve már csak a Körmend jegyzett pontot: 45-40-nel zárult az első húsz perc.

A harmadik negyed első perce öt körmendi pontot hozott, amit Stokes triplája követett – pillanatok alatt tíz fölött volt a különbség (53-40). Ferencz harmadik triplája is célba ért, de visszakapaszkodott tízre a KKK. Előbb érte el a 60 pontot a Körmend, mint az 50-et a Kaposvár – White zsákolásával lett aztán 62-49. Hilliard keze nem remegett meg a büntetőzés közben, és Martin pontjai is a Kaposvárt segítették (62-55). Tízen belülre jött, de két körmendi támadás után már ismét azon kívül volt a KKK (67-55). A negyed hajrája jobban sikerült a vendégeknek: 69-61-ről jöhetett az utolsó tíz perc.

Szavics révén lett meg újra a közte tíz, kicsivel később Durázi hármasával pedig a közte 12. A negyed közepét átlépve sem tudott közelebb férni ellenfeléhez a Kaposvár, sőt Gordon közelijével már 80-66 volt az állás. Úgy tűnt, elfáradtak a vendégek: Durázi újabb triplája és duplája már 20 pontos vezetést ért a vendéglátóknak, akik végül 89-70-re nyertek.

A Kaposvár így biztosan kicsúszik féltávnál a legjobb nyolcból, míg a Körmend újabb lépést tett a Magyar Kupa-szereplés felé - tudósít a BB1.hu .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport