Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rókatetemek után most őztetem borzolta olvasóink idegrendszerét

Úgy tűnik, hogy mostanában rájár a rúd a vadakra. És a vadászokra.

Egy nappal azután, hogy a Berek-Völgye Vadásztársasággal sikerült tisztázni a szombathelyi reptér mellett lefotózott rókatetemek ügyét, Újabb rókatetemeket találtak Vas megyében: ezeket megpróbálta valaki elégetni (Pontosítva) January 12. 19:30 egy olvasónk Táplánszentkereszt környékéről küldött képeket, melyeken egy megcsonkított őz teteme látható.

Megcsonkított őztetem Táplánszentkereszt közelében
Olvasói fotó

Az ilyen esetek általában nem segítenek a vadászok megítélésén, hisz sokan automatikusan az ő számlájukra írják a vérengzés nyomait. A képeket elnézve viszont valami nagyon nem stimmel.

Nem vall hivatásos vadászokra, hogy ilyen "trehány" módon, trancsírozva zsigereljenek ki egy állatot, sem az, hogy az értékesebb húsos részeket még az elejtés helyszínén levágják a tetemről. Az pedig pláne nem, hogy ilyen állapotban az út szélén hagyják a maradványokat.

Meg is kérdeztük az ügyről a Sormás Völgye Vadásztársaság elnökét, Bosits Andrást, hogy kaptak-e bejelentést az őztetemről, és tudják-e, hogy mi történt?

A társaság elnöke elmondta: már a mi megkeresésünk előtt kaptak egy lakossági bejelentést, a társaság hivatásos vadásza, Kálmán György pedig utána is nézett az ügynek. (A bejelentés feltehetően attól az olvasónktól érkezett, aki nekünk is elküldte a képeket.)

Bosits András szerint ez az állat ugyanannak a hurkos botránynak az áldozata lehet, amiről mi is beszámoltunk Vemhes őzek pusztultak el kínok között hurokban Szombathely határában 2018. April 11. 16:55 2018 tavaszán.

A társaság akkor hetvennél is több (!) hurkot fedezett fel a környéken, és össze is szedték őket, de elnökük szerint sajnos nem kizárt, hogy nem találták meg az összeset.

A csonkításról Bosits András elmondta, hogy nem emberi kéz műve. Ha az állat valóban egy hurok miatt pusztult el, akkor az a legvalószínűbb, hogy a rókák, vaddisznók vagy madarak fogyasztottak a tetemből.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra