Fának ütközött az embercsempész, miközben a rendőrök elől menekült

Vádat emeltek a 21 éves szerb embercsempész ellen.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 21 éves szerb embercsempész 2021 szeptemberében a szerb határ közeléből szállított 32 szír, egyiptomi személyt – akik közül 5 gyermekkorú volt – Ausztria irányába, zárt, ablaktalan rakterű kisteherautóban az M1-es autópályán.

Győr térségében a rendőrök megpróbálták ellenőrzés alá vonni az elkövetőt, aki azonban a rendőri jelzésre nem állt meg, hanem a kihajtónál elhagyta az autópályát, és megpróbált elmenekülni. A vádlott az őt üldöző rendőrök elől egy Győr melletti településen próbált elmenekülni, azonban egy kanyarnál lesodródott az útról és a drótkerítést átszakítva frontálisan egy fának ütközött.

A terhelt még ezután is futva próbált elmenekülni a helyszínről, de a rendőrök elfogták.

Magyarország Ügyészsége

A balesetben négy személy súlyos, csonttöréses sérüléseket szenvedett, hét személy könnyen sérült további hat személyt pedig a helyszínen láttak el a mentősök.

Magyarország Ügyészsége

A letartóztatásban lévő férfi ellen az ügyészség sanyargatással elkövetett embercsempészés bűntette és tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat. Vele szemben tizenhárom évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Magyarország Ügyészsége

A nyomozás során a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló