Fázol? Menj a szombathelyi Berzsenyi térre ott nem fogsz!

Egy forró nyári napon akár több fokkal is melegebb lehet a fák nélküli csupasz flaszter.

Tavaly december végén adták át a megújult Berzsenyi teret. Direkt nem írom, hogy megszépült, mert bár az ízlés szubjektív dolog, a tér minden lett, csak nem szép. Sivár kőrengeteg, amin az utca felől kialakított szökőkút és az épületek tövébe ültetett néhány fa sem segít.

Kövek a pusztában
Mészáros Zsolt

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Az elképzelés az volt, hogy egy olyan teret alkosson a tervező, amit az emberek valóban használnak. Ez a tér pont olyan lett, amit az emberek nem használnak.

Borús időben amúgy sem sétálgat senki, napos időben meg a térkő kivilágítja az ember szemét. Ezért, aki csak tud, gyorsan tovább is siet.

Az emberek ugyanis egy olyan teret vennének birtokba, ahol jól érzik magukat, ahol időt tudnak tölteni, ahol nyáron hűsölni és felfrissülni tud.

A Berzsenyi tér pont nem ilyen.

Az elképzelések szerint a kialakításban az is közre játszott, hogy egy újabb rendezvényteret akartak a városnak adni A szombathelyi belváros második pólusát akarták létrehozni a Berzsenyi térrel 2017. December 22. 06:53 , lassan június vége van, vagyis az évből elment a fele. Hány ujjamat vegyem elő, hogy meg tudjuk számolni, hány rendezvény volt eddig ezen a téren Szombathelyen?

Hőség a Berzsenyi téren
Vágvölgyi Bálint

Amúgy segítek, egészen pontosan egy sem!

Minden esetre egy tulajdonsága egészen biztosan lett a köves placcnak. Rendkívül jó módon forrósítja fel a levegőt. Különleges élménnyé teszi ezzel az itt tartózkodást.

A múlt héten vittünk magunkkal egy hőmérőt, hogy gyorsban le is teszteljük, hogy mindez mit is jelent fokokban. A levegő 31 fokos volt, a kitett hőmérő pár perc után már 36 fokot mutatott.

A térátadón Hende Csaba, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta Megvolt az idei év utolsó nagy szalagvágása Szombathelyen 2017. December 22. 20:58 , egy pici türelmet kérnek a szombathelyiektől, hiszen ha megnőnek majd a tér szélére ültetett fák, akkor teljesen más hangulata lesz majd a területnek és jobban élhető is lesz.

Délután voltunk kint, a fákkal meg csupán egy baj van.

Hőség a Berzsenyi téren
Vágvölgyi Bálint

A Nap mozgása miatt pont nem a padokra vetnek árnyékot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet