Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megvolt az idei év utolsó nagy szalagvágása Szombathelyen

Átadták a Berzsenyi teret.

Ma délután átadták a 900 millió forintnyi állami pénzből megújult szombathelyi Berzsenyi teret. A tér avatása tíz perccel három óra előtt vette kezdetét. A fúvósok kíséretében sétált át a Fő térről az ünneplő városvezetői tömeg és az őket kísérő néhány nézelődő.

A felújított Berzsenyi tér átadó ünnepsége
A Fő térről vonultak át avatni
BZ

Elsőként Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője mondott beszédet, amiben idézte a ma reggel megjelent A szombathelyi belváros második pólusát akarták létrehozni a Berzsenyi térrel 2017. December 22. 06:53 , a tér tervezőjével készült interjúnkat. (Az erre vonatkozó rész 18:40-től kezdődik a videónkban.)

Nyugat.hu

Átadjuk a felújított szombathelyi Berzsenyi teret

Majd Puskás Tivadar is szót kapott. Szombathely polgármestere többek között azt mondta, a tér mostantól nem az átutazás tere, hanem a megérkezés tere lesz.

A teret végül Császár István egyházmegyei helynök áldotta meg.

A felújított Berzsenyi tér átadó ünnepsége
Hende Csaba beszédéhez jó adalékul szolgált a tér tervezőjével készült interjúnk
BZ

Napok óta borzolja a közlekedők kedélyét A szombathelyi taxisok levélben fordultak a polgármesterhez a Széchenyi utca kanyarodási rendje miatt 2017. December 20. 11:26 , az a balra kanyarodást tiltó tábla, amit a Széchenyi utca végére tettek ki a közlekedés-szervezők. A tábla azért sem indokolt, mert a Széchenyire merőleges Szily János utcán amúgy innentől is lehet balra közlekedni. Azt szerettük volna megkérdezni Puskás polgármestertől, hogy terveznek-e módosítást ezen a ponton a jövőben. A polgármester titkára azonban az avatás után azt mondta, hogy Puskás nem ér rá, nem tud a rendelkezésünkre állni. Ez a jelenet videónk 45 percénél nézhető meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra