Februártól új jegy- és bérlettípusok jönnek az Ausztriába ingázóknak

Jön a START Regio Ausztria.

Változnak a vasúti menetjegyek Ausztriába, a kishatárforgalomban február 1-től - közölte honlapján a MÁV.

Az eddigi EuroRegió kedvezményeket START Regio kedvezmény néven lehet megváltani, a START Regio AT menetjegy február 1-től megvásárolható a pénztárakban és az Elvira felületén.

A MÁV-START 2023. február 1-től új régiós ajánlatot vezet be a Bécs és Győr közötti viszonylaton közlekedő regionális EURegio és távolsági EuroCity és Railjet express vonatokra. Az új kedvezménycsalád neve: START Regio Ausztria (START Regio AT).

A régi EuroRegio ajánlatokhoz képest újdonság, hogy

 • a hetijegy és havibérlet már minden vonatra egységesen érvényes;
 • a hetijegy és havibérlet már gyermekek, és az érintett osztrák városokban tanuló diákok számára is, még kedvezményesebb áron érhetőek el;
 • hetijegy és havi bérlet esetén már a távolsági vonatokra kedvezményes kerékpárjegy is vásárolható;
 • START Regio ajánlatokat kapnak a Klimaticket tulajdonosok is;
 • a menetjegyek és bérletek online is megválthatók.
 • Győr és Bécs között a START Regio AT:

 • a csak EURegio vonatokon érvényes egyúti normál menetjegy ára 16 euró, míg KlimaTickettel már 6,1 euróért elérhető. A kerékpárszállítás díja: 1 euró;
 • a mind távolsági, mind regionális vonatokon érvényes normál hetijegy ára 2., illetve 1. osztályon 66,6, illetve 119 euró; KlimaTickettel pedig 28,5 és 42,8 euró. Ez az érvényesség első napját követő hét azonos napját megelőző nap 24 órájáig érvényes. A kerékpárszállítás díja EURegio vonatok esetén: 1 euró/út vagy kerékpár hetijegy vásárolható 9 euróért; a távolsági vonatokon 5 euró/út, (bérlet váltása nem lehetséges);
 • a mind távolsági, mind regionális vonatokon érvényes normál havijegy ára 2., illetve 1. osztályon 235 és 420 euró, KlimaTickettel pedig 99,9 és 149,8 euró. A kerékpárszállítás díja EURegio vonatok esetén: 1 euró/út vagy kerékpár hetijegy vásárolható 9 euróért; távolsági vonatokon pedig 5 euró/út, (bérlet váltása nem lehetséges).
 • Gyermekek a kedvezményes felnőtt menetdíj felét fizetik mindegyik termékre a SCIC-NRT szerinti életkorhatárok figyelembevételével (6-15 éves korig).

  A START Regio AT viteldíjakról bővebben ide kattintva található tájékoztató.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hasznos