Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Frissen átadott medencébe csobbanhattak Szombathelyen az Aligátorok

2,2 milliárdba került.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Végre elkészült és minden műszaki átadás átvétel megtörtént, így ma este a Vasi Aligátorok OB I-es csapata gálameccsel avathatta fel a szombathelyi Fedett Uszoda új 33 méteres sportmedencéjét. Az ellenfél a többszörös BL győztes Zágráb együttese volt.

Fedett uszoda bővítése
A feszített víztükör
Mészáros Zsolt
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A mérkőzés előtt azért megvolt a szokásos politikusi avatóbeszédek sora. A szokásos sablonokkal. Egészség és sportberuházás kéz a kézben, olcsóbb működtetés, energia takarékos épület, megérdemeltük és a többi.

Fedett uszoda bővítése
Ha egyszer az olló megindul
Mészáros Zsolt

A város egyébként egy fillérrel sem szállt be az építésbe - akár csak a Haladás Sportkomplexumban - ezúttal 100% TAO pénz fordítottak téglára, csempére, festékre. Az új sportuszoda pedig 2,2 milliárd forintba került mindenestül.

Az üzemeltetés pedig a városé lesz. Az épületet ugyanis a Vasi Aligátorok vízilabda egyesület bonyolította. A TAO-t a látványsportágak vehetik igénybe, a vízilabda pedig ezek közé tartozik. Az új létesítményt aztán a város megkapja az egyesülettől, annak üzemeltetésével együtt, a kikötés annyi, hogy ezt továbbra is a vízilabdások rendelkezésére kell bocsájtani.

Fedett uszoda bővítése
Az AVUS-ban az utánpótás nevelésre is nagy hangsúlyt fektetnek
Mészáros Zsolt

Az OB I-es meccsek megrendezéséhez szükséges engedélyeket most szerzi be az egyesület. Így januártól már a bajnoki mérkőzéseket is itt játszhatják a sportolók.

A medence jól jön majd az uszoda további fejlesztésénél is. Hamarosan a harmadik ütem kezdődik. Megújul a medence tér, a burkolatok, wellness részleget alakítanak ki. Egy igazi fürdővé fejlesztik az uszodát. A munka ideje alatt az úszók is ezt a medencét használhatják majd.

Fedett uszoda bővítése
A Zágráb elleni meccsel avatták a medencét
Mészáros Zsolt

A mai avatás alatt egyébként kiderült, hogy kicsi a parkoló az uszodához. Az autók minden helyet elfoglaltak, amit csak tudtak, még a Claudius oldalában húzódó járda is végig volt parkoló autókkal. Bízunk benne, hogy a fejlesztésnél erre is figyelnek majd.

Most már biztos, hogy a polgármester saját ollóval dolgozik

Fedett uszoda bővítése
Fedett uszoda bővítése
Mészáros Zsolt

Az avatás közben tudtunk pár szót váltani a polgármesteri hivatal, a szalagvágáshoz bekészített ollóit tartó munkatárásával. Tőle tudtuk meg, hogy az ollókat minden egyes avatásra a hivatalból viszik ki, így Puskás Tivadar polgármester, vagy Hende Csaba országgyűlési képviselőnek sem kell idegen, ismeretlen ollóval dolgozni.

Csak úgy szalag sem kerülhet kifeszítésre. A vágásokra szinte mindig, külön az alkalomra nyomott trikolór kerül felszeletelésre.

Mutatom a mait:

Fedett uszoda bővítése
Fedett uszoda bővítése
Mészáros Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életmód

Hirdetés