Fejlemények az „ördög ügyvédje”-ként ismert ügyben

Czeglédy Csabát gyanúsítottként hallgatták ki.

"A nyomozó hatóság az ügy jogász végzettségű gyanúsítottját a mai napon folytatólagosan kihallgatta, és a vele szemben korábban közölt gyanúsítást módosította. Ennek lényege szerint, a gyanúsított az ügy tárgyát képező bűncselekménynek nem bűnsegédje, hanem tettese" - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda - a zsarolás miatt indult ügytől történt elkülönítés folytán – a különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt indult ügyben két személlyel szemben folytat nyomozást - emlékeztet a dokumentum.

A nyomozók az ügy jogász végzettségű gyanúsítottját a mai napon folytatólagosan kihallgatták, és a vele szemben korábban közölt gyanúsítást módosították.

A jelenlegi megalapozott gyanú, így a módosított tényállás szerint, az ügy jogász végzettségű gyanúsítottja az ügy tárgyát képező bűncselekménynek nem bűnsegédje, hanem tettese.

A rendelkezésre álló adatok alapján a jogász végzettségű gyanúsított hozta nyilvánosságra az ügy tárgyát képező kompromittáló videófelvételt, amely különleges személyes adatokat tartalmazott, és amelynek nyilvánosságra kerülése a felvételen szereplő személyeknek jelentős érdeksérelmet okozott.

A megalapozott gyanú módosítását a nyomozás során beszerzett újabb adatok, így pl. a nyomozó hatóság által külföldről beszerzett digitális bizonyítékok alapozták meg.

Büszke lennék, ha én lennék

A közlemény kiadása után lapunk megkereste Czeglédy Csabát, aki elismerte, hogy ő "az ügy jogász végzettségű gyanúsítottja" .

"Ami ma történt, a legsötétebb időket idézi: az ügyészség bűncselekmény határát súroló módon, bizonyítékok nélkül utasította a nyomozó hatóságot arra, hogy azt a képtelenséget közöljék velem, hogy érdemi közöm van a Borkaiékat lebuktató felvételek nyilvánosságra hozatalához. Az időzítés nem véletlen: a Fidesz az ügyészséget felhasználva akar az előválasztásba beavatkozni. Szórakoztató látni az ügyészség erőlködését, egyben elkeserítő is, mert számos fideszeseket érintő ügyben megakadályozták a nyomozásokat" - közölte lapunkkal a politikus.

Czeglédy hozzátette: az ügyészségnek semmilyen új bizonyítéka nincs, és szerinte az ügyészség nyomására módosították a korábbi gyanúsítást.

A baloldali politikus elismételte a tegnapi podcastban Ilyen volt a Nyugat.hu szombathelyi előválasztási vitája 2021. August 30. 16:08 elmondottakat, mondván eldicsekedhetne vele, hogy ő az Ördög ügyvédje, mert ettől nem romlana a megítélése az ellenzéki táborban, de "amit nem csináltam, azzal nem akarok ékeskedni".

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet