„Felakasztalak benneteket!” - kiabálta a teherautó-sofőr a gyerekeknek

Garázdaság és könnyű testi sértés vétségével vádolta meg a Salgótarjáni Járási Ügyészség azt a 49 éves salgótarjáni teherautó sofőrt, aki két kamaszfiút támadott meg egy zebránál.

Az eset - tesszük hozzá - jól jellemzi az utakon kialakult helyzetet, az esetenként elszabaduló indulatokat.

A vádirat szerint a férfi még 2021. augusztus 3-án autózott Salgótarján belvárosában, amikor az egyik városi középiskola előtti gyalogos-átkelőhelyen a két tizenéves fiú átkelni készült. 

Az átkelőhöz érkező egyik autós megállt, hogy átengedje a fiúkat, azok elindultak a zebrán.

De a másik irányból érkező férfi

későn észlelte őket, hirtelen fékezett, dudált és szitkozódással jelezte a fiataloknak a veszélyes közúti helyzetről kialakult véleményét.

A két kamasz kérdő kézjellel válaszolt, erre a sofőr a járdán gyalogló diákok mellett haladva, a lehúzott ablakon keresztül tovább szidta őket.

Mivel a fiatalok figyelmen kívül hagyták a szidalmakat, a sofőr ingerültsége fokozódott.

A járművéből kiszállt és kiabálva sietett a járdán sétáló két fiú elé.

Egyikőjüket, aki megpróbált elhaladni mellette, elkapta, és a mellkasánál fogva ruháját megragadva rángatta, közben mindkettejük felé ordította, hogy

„felakasztalak benneteket és megöllek titeket, ha még egyszer ilyet csináltok!”. 

Az ijedt gyerekeket ezt követően magukra hagyta és járművével a helyszínről elhajtott.

"Az ügyészség az ügyben garázdaság és – mivel az elkapott fiú a bántalmazás következtében felsőtestén könnyű sérüléseket szenvedett, és emiatt kérte a hatóságoktól az elkövető felelősségre vonását is (magánindítvány) – könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat. Ebben indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével szabjon ki pénzbüntetést a büntetlen előéletű férfivel szemben, valamint fizettesse meg vele a 36 ezer 916 forint bűnügyi költséget is" - olvasható a közleményben.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek