Felavatták a Szabó Éva sétányt Szombathelyen

Szabó Éva örökös magyar bajnok teniszező nevét viseli szombattól a szombathelyi Perint-parti sétány Haladás Sportkomplexum mögötti része.

A szombathelyi közgyűlés még korábban döntött arról, hogy a teniszezőről nevezik el a sétány egy részét.

Az ünnepélyes avató szombaton délután két órakor volt. Az eseményen beszédet mondott László Győző alpolgármester, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke.

Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját.

Szabó Éva 1945-ben született Szombathelyen. 1964-ben érettségizett a szombathelyi Közgazdasági Technikumban, 1974-ben a TFTI-n edző oklevelet szerzett.

1956 és 1964 között a Szombathelyi Haladás, 1964 és 1985 között a Vasas teniszezője volt. Nevelőedzője Asbóth Sándor, edzői Somogyi József, Bujtás Balázs és Tóth László voltak.

Szabó Éva sétány
Facebook

Egyesben hatszoros, női párosban hétszeres, vegyes párosban kilencszeres magyar bajnok, ötszörös csapatbajnok volt. Összesen 27 magyar bajnok címet nyert. 1970 és 1977 között az Európa bajnokságokon három ezüst- és hat bronzérmet szerzett. Monte-Carlóban elődöntős, a Roland Garroson pedig negyeddöntős volt. Legjobb világranglista-helyezése: 37.

1964 és 1979 között a magyar válogatott keret tagja volt. 1973-ban és 1974-ben az év magyar női teniszezőjének választották.

1980-tól edzőként is tevékenykedett. 1980 és 1982 között a Vasas ifjúsági csapatának edzője; 1986-tól a Haladás VSE edzője volt.

A veterán mezőnyben világ- és Európa-bajnok volt. 2022-ben hunyt el. Elhunyt Szabó Éva teniszező, a szombathelyi tenisz kiemelkedő alakja 2022. November 07. 18:32

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek