Elázott a vízvezeték-szerelője miatt? Mostantól a biztosító fizet érte

Szeptembertől egy kormányrendelet alapján a villanyszerelőknek és a vízvezeték-szerelőknek is felelősségbiztosítást kell kötniük.

Egy új kormányrendelet védi a megrendelőket, amely szerint 2017. szeptember 1-jétől a villanyszerelői tevékenységet és a vízközmű-bekötését végző személyeknek legalább egymillió forint értékű szakmai felelősségbiztosítással kell rendelkezniük - derül ki a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara leveléből.

A mesterembereknek a biztosítás mellett rendelkezniük kell a megfelelő képesítéssel és előírt gyakorlati idővel, valamint nyilatkozniuk kell arról, hogy az általuk alkalmazott technológia a jogszabályban előírt feltételeknek megfelel.

Ha a fentiek rendben vannak, akkor a szerződött biztosító egymilló forintig megtéríti az ügyfeleknek okozott kárt, amennyiben félbehagyják a munkát vagy elrontják az elvállalt szerelést.

A biztosítás téríti az esetleges személyi sérüléses és dologi károkból eredő sérelemdíjat, valamint fedezetet nyújt a hibás teljesítés-, valamint a szolgáltatás teljesítése során bekövetkező káreseményekre is.

Az iparkamara közleménye szerint jelenleg három biztosítónál (Generali, Groupama és Signal) lehet ilyen biztosítást kötni, de jó eséllyel újabb biztosítóknál is megjelenik majd ez a termék.

Félve tesszük hozzá, hogy az amúgy sem alacsony munkadíjakba ez várhatóan bekerül, így továbbra is a megrendelő fizethet majd azért a kárért, amit ő maga elszenved. A

számla nélkül is jó lesz

ügyfelek viszont nehezebben helyzetbe kerülnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság