Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Felfüggesztett börtönbüntetéssel zárult két kondiszökevény vendettája

Az összetűzés azért tört ki, mert az egyikük nem tudta magát stírölni az edzőterem tükrében.

A tükör előtt edző izompacsirtát annyira felbosszantotta, hogy a másik eltakarja a kilátást, hogy dühében kétszer is feldöntött egy fekvőpadot. A kölcsönös hangoskodás ezután dulakodásba torkollt. A feldúlt férfiak egymás vállát és arcát öklözték - közölte a Heves Megyei Főügyészség. És a durvább részek csak ez után következtek.

Illusztráció
middletonsportsclub.co.uk

Az eset Mezőtárkányban, egy aprócska Heves megyei községben történt 2015. november 12-én délután. Az egyik dühös férfi - mivel ellenfelét nem sikerült kiütnie - felkapott egy 10 kilós súlyzót és hozzávágta a fiatalabb edzőtársához. Ezután egy kb. 2 méter hosszú emelőrúddal próbálta leütni őt.

A 21 éves fiatalember azonban kitért a támadások elől, végül pedig kiszaladt az edzőteremből. Az elsőrendű vádlott szintén távozott, de néhány perc elteltével egy baltával a kezében tért vissza, és az ellenfelét kereste. Mivel nem találta, ezért az öltözőben hagyott ruháit a baltájával széthasogatta, majd a kabátban lévő értékeket kivitte az utcára, és ott szétszórta azokat. Ezzel a szabálysértési értékhatárt el nem érő összegű kárt okozott a másodrendű vádlottnak.

Másnap az utcán folytatták

Másnap délelőtt a két izompacsirta ismét találkozott az edzőterem közelében, az utcán, ahol a másodrendű vádlott kocsival, míg az elsőrendű vádlott gyalogosan közlekedett. Mindketten megálltak, amit a verekedést folytatni szándékozó idősebb férfi arra használt fel, hogy ököllel beüsse a gépjármű bal első ablakát, és letörje annak visszapillantó tükrét. Ezután elővett a nadrágjából egy seprűnyelet, amivel rátámadt az autójából kiszálló másodrendű vádlottra úgy, hogy a botot ketté törve annak hegyes végével többször megpróbálta megszúrni őt. Ez további tettlegességhez vezetett, ami egy közeli árokban ért véget.

Az ügyészség az elsőrendű vádlottat kétrendbeli garázdaság bűntettével, és ezzel halmazatban súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, míg társát garázdaság vétségével vádolja. A járási ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a két hónapra előzetes letartóztatásba helyezett elsőrendű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, a mindvégig szabadlábon védekező másodrendű vádlottal szemben pedig pénzbüntetést szabjon ki.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra