Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Felfüggesztette tisztségéből a képviselőtestület Csepreg polgármesterét

Vlasich Krisztián ellen fegyelmi eljárást is indítanak. A fideszes polgármester jelöltette magát a három hét múlva esedékes időközi választásra is.

A csepregi képviselőtestület mai ülésén felfüggesztette tisztségéből Vlasich Krisztián polgármestert (Fidesz). Az ügyet sürgősségi indítványként vitték a testület elé, név szerinti szavazást kértek. Négy igen, két nem szavazattal, egy tartózkodás mellett döntött a felfüggesztésről.

Baloldalt Vlasich Krisztián polgármester - Telefonos fotó

A testület arról is határozott, hogy fegyelmi eljárást indít a polgármester ellen, létrehoztak egy háromtagú fegyelmi bizottságot, ami a jövő héten már meg is tartja első ülését.

A csepregi képviselőtestület május 30-án oszlatta fel magát Feloszlatta magát a csepregi képviselő-testület 2016. May 30. 20:25 , miután három héttel korábban ez nem sikerült, mert Vlasich Krisztián bezárta az ülést. Rabi Imre képviselő akkor a Facebookon azzal indokolta a javaslatot, hogy a polgármester

hónapok óta nem hajlandó bizonyítható módon a tudtunkra hozni Csepreg Város pénzügyi helyzetét

pedig többször, írásban tettek fel neki kérdéseket a témában. Később ezt a polgármester közleményben Feloszlatta magát a csepregi képviselő-testület 2016. May 30. 20:25 tagadta.

Ülésezik a testület - Telefonos fotó

A mostani ülésre készült előterjesztésben azt írják, hogy a polgármester többször súlyosan megsértette tisztségéből adódó kötelezettségeit, valamint falhatalmazás és utólagos beszámolás nélkül, a város kötelező feladatainak ellátását veszélyeztetve, önkényesen rendelkezett a közpénzekkel.

Az előterjesztést a képre kattintva elolvashatják:

A csepregi polgármester felfüggesztésének előterjesztése
Elnézést a minőségért, telefonos fotók

A májusi feloszlatás után a helyi választási bizottság szeptember 25-re írta ki az időközi választást, ahol képviselőtestületet és polgármestert is választanak a csepregiek.

A választáson polgármesterjelöltként indul Vlasich Krisztián is, de míg korábban a Fidesz jelöltje volt, most függetlenként indul. Ennek ellenére a hétvégi, családi napnak nevezett kampányrendezvényen Vlasich mellett szólalt fel Hende Csaba országgyűlési képviselő és Gagyi Levente, a megyei közgyűlés fideszes tagja, mindketten támogatásukról biztosították az azóta felfüggesztett polgármestert.

A polgármester közleménye

Antidemokratikus puccsot követett el az ellenzék

A mai napon rendkívüli testületi ülésen az ellenzék tagjai mondvacsinált okokkal kezdeményezték a felfüggesztésem. Olyan dolgokat kérnek rajtam számon, melyeket korábban ők is megszavaztak a város költségvetésével. Az „oszlató négyek” ezzel a lépésükkel végleg bebizonyították, hogy csak és kizárólag az önző hatalomvágy hajtja őket.

Bár három hét múlva a csepregiek maguk dönthetnek a polgármester személyéről, ők ismét igazolták egyre több ember véleményét, miszerint szembe mennek a helyiek akaratával. Mai kezdeményezésük, miszerint felfüggesztik a város polgármesterét, nem más, mint egyszerű antidemokratikus puccs, melynek egyetlen célja, hogy megakadályozzák Csepreg fejlődését. Úgy tűnik, már a látszatra sem ügyelnek, a következő három hétben diktatúrát szeretnének bevezetni a városban.

Aki kicsit is józan ítélőképességgel rendelkezik, rögtön láthatja, hogy gyerekes módszereik soha nem látott káoszhoz vezethetnek. Elfeledkeznek arról, hogy a következő három hétben is biztosítani kell a város működését. Nem először köpik szembe a helyi polgárokat, akiknek döntő többsége engem tisztelt meg a polgármesteri feladatokkal. Így tettek akkor, amikor folyamatosan ellehetetlenítették munkáját, így tettek akkor, amikor feloszlatták a testületet, és most is így tesznek, amikor a legsötétebb időket idéző módon, választói felhatalmazás nélkül próbálják meg átvenni az irányítást Csepregen. Pedig a városvezetés szolgálatról szól, ám ők eddig csak és kizárólag kritizáltak.

Arról eddig soha nem beszéltek, hogy mik a terveik, mik a céljaik, mit tennének a városért, kivel működnének együtt. Arra kérem az oszlató négyeket, hogy nézzenek tükörbe, és értsék meg végre, hogy a város nem egy politikai homokozó, hanem emberek, családok közössége, ahol minden hibás lépésnek komoly következménye van. Ezért is kérnék mindenkit, hogy vessünk véget a zűrzavarnak, és 2016. szeptember 25-én az időközi választáson támogassák Csepreg város fejlődéséért összefogó csapatunkat.

Csepreg, 2016. szeptember 5.

Vlasich Krisztián
Csepreg Város Polgármestere

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra