Felfüggesztette tisztségéből a képviselőtestület Csepreg polgármesterét

Vlasich Krisztián ellen fegyelmi eljárást is indítanak. A fideszes polgármester jelöltette magát a három hét múlva esedékes időközi választásra is.

A csepregi képviselőtestület mai ülésén felfüggesztette tisztségéből Vlasich Krisztián polgármestert (Fidesz). Az ügyet sürgősségi indítványként vitték a testület elé, név szerinti szavazást kértek. Négy igen, két nem szavazattal, egy tartózkodás mellett döntött a felfüggesztésről.

Baloldalt Vlasich Krisztián polgármester - Telefonos fotó

A testület arról is határozott, hogy fegyelmi eljárást indít a polgármester ellen, létrehoztak egy háromtagú fegyelmi bizottságot, ami a jövő héten már meg is tartja első ülését.

A csepregi képviselőtestület május 30-án oszlatta fel magát Feloszlatta magát a csepregi képviselő-testület 2016. May 30. 20:25 , miután három héttel korábban ez nem sikerült, mert Vlasich Krisztián bezárta az ülést. Rabi Imre képviselő akkor a Facebookon azzal indokolta a javaslatot, hogy a polgármester

hónapok óta nem hajlandó bizonyítható módon a tudtunkra hozni Csepreg Város pénzügyi helyzetét

pedig többször, írásban tettek fel neki kérdéseket a témában. Később ezt a polgármester közleményben Feloszlatta magát a csepregi képviselő-testület 2016. May 30. 20:25 tagadta.

Ülésezik a testület - Telefonos fotó

A mostani ülésre készült előterjesztésben azt írják, hogy a polgármester többször súlyosan megsértette tisztségéből adódó kötelezettségeit, valamint falhatalmazás és utólagos beszámolás nélkül, a város kötelező feladatainak ellátását veszélyeztetve, önkényesen rendelkezett a közpénzekkel.

Az előterjesztést a képre kattintva elolvashatják:

A csepregi polgármester felfüggesztésének előterjesztése
Elnézést a minőségért, telefonos fotók

A májusi feloszlatás után a helyi választási bizottság szeptember 25-re írta ki az időközi választást, ahol képviselőtestületet és polgármestert is választanak a csepregiek.

A választáson polgármesterjelöltként indul Vlasich Krisztián is, de míg korábban a Fidesz jelöltje volt, most függetlenként indul. Ennek ellenére a hétvégi, családi napnak nevezett kampányrendezvényen Vlasich mellett szólalt fel Hende Csaba országgyűlési képviselő és Gagyi Levente, a megyei közgyűlés fideszes tagja, mindketten támogatásukról biztosították az azóta felfüggesztett polgármestert.

A polgármester közleménye

Antidemokratikus puccsot követett el az ellenzék

A mai napon rendkívüli testületi ülésen az ellenzék tagjai mondvacsinált okokkal kezdeményezték a felfüggesztésem. Olyan dolgokat kérnek rajtam számon, melyeket korábban ők is megszavaztak a város költségvetésével. Az „oszlató négyek” ezzel a lépésükkel végleg bebizonyították, hogy csak és kizárólag az önző hatalomvágy hajtja őket.

Bár három hét múlva a csepregiek maguk dönthetnek a polgármester személyéről, ők ismét igazolták egyre több ember véleményét, miszerint szembe mennek a helyiek akaratával. Mai kezdeményezésük, miszerint felfüggesztik a város polgármesterét, nem más, mint egyszerű antidemokratikus puccs, melynek egyetlen célja, hogy megakadályozzák Csepreg fejlődését. Úgy tűnik, már a látszatra sem ügyelnek, a következő három hétben diktatúrát szeretnének bevezetni a városban.

Aki kicsit is józan ítélőképességgel rendelkezik, rögtön láthatja, hogy gyerekes módszereik soha nem látott káoszhoz vezethetnek. Elfeledkeznek arról, hogy a következő három hétben is biztosítani kell a város működését. Nem először köpik szembe a helyi polgárokat, akiknek döntő többsége engem tisztelt meg a polgármesteri feladatokkal. Így tettek akkor, amikor folyamatosan ellehetetlenítették munkáját, így tettek akkor, amikor feloszlatták a testületet, és most is így tesznek, amikor a legsötétebb időket idéző módon, választói felhatalmazás nélkül próbálják meg átvenni az irányítást Csepregen. Pedig a városvezetés szolgálatról szól, ám ők eddig csak és kizárólag kritizáltak.

Arról eddig soha nem beszéltek, hogy mik a terveik, mik a céljaik, mit tennének a városért, kivel működnének együtt. Arra kérem az oszlató négyeket, hogy nézzenek tükörbe, és értsék meg végre, hogy a város nem egy politikai homokozó, hanem emberek, családok közössége, ahol minden hibás lépésnek komoly következménye van. Ezért is kérnék mindenkit, hogy vessünk véget a zűrzavarnak, és 2016. szeptember 25-én az időközi választáson támogassák Csepreg város fejlődéséért összefogó csapatunkat.

Csepreg, 2016. szeptember 5.

Vlasich Krisztián
Csepreg Város Polgármestere

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet