Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Félmillió forintot kér a sajtótól egy budapesti önkormányzat egy átvilágítási jelentés kiadásáért

Az ügy pikantériája, hogy nem egy Fidesz-, hanem egy DK-vezette kerületről van szó.

Azt már megszoktuk, hogy kormányszervektől, fideszes önkormányzatoktól úgy kell kiverekedni információkat, dokumentumokat; ami aztán vagy sikerül, vagy nem. De most újabb epizóddal bővült a történet.

Ennek egyik szereplője a Niedermüller Péter (DK) által vezetett erzsébetvárosi önkormányzat, a másik pedig az Átlátszó oknyomozó portál .

Ez utóbbi közérdekű adatkéréssel kikérte a kerületi cégek átvilágításáról szóló jelentést, az előbbi viszont azt mondta, csak akkor adja ki, ha a portál fizet érte 484 ezer forintot.

Niedermüller Péter
Facebook/Niedermüller Péter

Szerintük ugyanis ennyibe kerülne, ha az iratokból kitakarnák a személyes adatokat. Ez a szám pedig úgy jön ki, hogy összesen 1100 oldalról van szó, és az adatok kihuzigálásához 110 munkaóra lenne szükséges.

Hogy mi lesz a történet vége, azt még nem lehet tudni, mindenesetre a DK vezette önkormányzat ezzel a húzással ugyanabba a körbe került , mint az MTVA és Szépművészeti Múzeum, akik szintén pénzt kértek az Átlátszótól dokumentumok kiadásáért.

Amíg el nem felejtjük: az Átlátszó most a Klauzál téri vásárcsarnok ügyében szeretne tisztán látni. A jelenleg ellenzéki vezetésű erzsébetvárosi önkormányzat ugyanis olyan feltételekkel örökölte meg az előző, fideszes kerületi vezetéstől az 1,76 milliárdból felújított csarnoképületet, hogy azokban kódolva van a veszteséges üzemeltetés. Niedermüller Péter polgármester előterjesztésére most a Szini Béla vendéglátós vállalkozóhoz köthető cégekhez kerülhet a piac működtetése, amelyek még a fideszes érában jutottak hídfőhöz a piac területén.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra