Felmondott a legnagyobb győri szálloda összes pincére

Állítólag a szállodavezetők is kénytelenek beszállni a kiszolgálásba.

Rába Hotel valamennyi pincére felmondott a közelmúltban – írja a Kisalföld .

A lap úgy tudja, szálloda földszintjén működő Belga söröző nem fogad vendégeket, a hotel szállóvendégeit még ki tudják szolgálni beugró emberekkel, többek között vezető pozícióban levő munkatársak is besegítenek a felszolgálásba.

A csoportos felmondás oka egyrészt a szakács- és pincérhiány, másrészt az, hogy Ausztriában többszörös bért lehet kapni ugyanazon munkáért.

A Danubius-csoporthoz tartozó Hotel Rába vezetősége nem tagadja a lap értesüléseit: válaszuknak a lényege, hogy dolgoznak a probléma megoldásán.

Hotel Rába

A probléma pedig nem újkeletű. Hegykőn is bezárt már étterem szakemberhiány miatt; Győrben forgalmas élelmiszerboltra tett lakatot a tulajdonosa ugyanebből az okból.

Ugyanakkor – írja a Kisalföld – Sopronban már felismerték, hogy visszacsábíthatók a pincérek. Akár Ausztriából is visszajönnek, még az osztrák bérnél valamivel kevesebbért is, hiszen Magyarországon kisebbek a lakhatási költségek, illetve nem könnyű az ingázás sem.

Az interneten fellehető álláshirdetésekben folyamatosan keresnek pincéreket a Nyugat-Dunántúlon, de a kiírások szinte soha nem tartalmazzák a kínált fizetéseket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság