Ferenc pápa szerint az oltás visszautasítása öngyilkossági kísérlet

Az embereknek ”tisztelniük kell a körülöttük élők egészségét” - tette hozzá a katolikus egyházfő.

A katolikus egyházfő – a Vatikánhoz akkreditált nagykövetek előtt elhangzott beszédében – a korábbinál is határozottabb hangon szólította fel az embereket arra, hogy oltassák be magukat.

A 85 éves katolikus egyházfő az oltás felvételét nemrég “a szeretet cselekedetének” , visszautasítását pedig “öngyilkossági kísérletnek” nevezte.

Ferenc pápa hétfőn azt mondta, hogy az embereknek ”tisztelniük kell a körülöttük élők egészségét” , majd hozzátette: “A vakcinák nem a gyógyítás mágikus eszközei, mégis – a többi kifejlesztendő kezelés mellett – a legészszerűbb megoldást jelentik a betegség megelőzésére” .

A Vatikán hivatalos álláspontja az, hogy erkölcsileg elfogadható az oltás. Ferenc pápa és elődje, XVI. Benedek is beadatta magának a Pfizer-BioNTech vakcináját.

(MTI)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hírek