Fertőboznál kirakta a tengerimalacokat

Hiába bánta tettét a soproni férfi, állatkínzás miatt kell felelnie.

Egy soproni nő a Soproni Rendőrkapitányságon tett feljelentést 2022. október 26-án, miután kutyasétáltatás közben Fertőboz közelében két gazdátlan tengerimalacot talált az aljnövényzetben. Az eset miatt állatkínzás vétsége miatt indult büntetőeljárás a városi kapitányságon.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Az eljárás során a tengerimalacok gazdáját, egy 45 éves soproni férfit a rendőrök beazonosították. A férfi a kihallgatása során elmondta, hogy mivel nem tudott új gazdát találni a kisállatoknak, ezért Fertőboz külterületén, egy bokros részen szélnek eresztette azokat. A fiatalember gyanúsítotti vallomása során tettét beismerte és azt nagyon megbánta.

A Soproni Rendőrkapitányság a büntetőeljárás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a nyomozást vádemelési javaslattal 2023. január 6-án a Soproni Járási Ügyészségnek megküldte.

A soproni férfi kirakta a tengerimalacokat az erdőben.
Soproni Rendőrkapitányság

A Soproni Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy állatkínzás bűncselekményét követi el az, aki:

- gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,

- gerinces állatát vagy veszélyes állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

- a büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az állatkínzás az állatnak különös szenvedést okoz, vagy több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

A felelős állattartás erkölcsi kötelessége minden embernek, ami azt jelenti, hogy a gondozásában álló állatoknak az életszükségleteihez és életkörülményeihez szükséges feltételeket biztosítania kell!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek