Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Fidesz háborút indított az embereket segítő szervezetek ellen, de szerintük Soros indított háborút Magyarország ellen

Az állampárt borította a napi elmebeteg hazugságvödrét.

Ma elfogadta a Fidesz-KDNP többségű Országgyűlés a civilellenes törvényt, amire a TASZ és a Helsinki Bizottság is a lehető legérthetőbben reagált: nem fogadják el a rossz, megbélyegző, kommunista időket idéző paragrafust, bojkottálják azt.

Mint az előző cikkünkben megírtuk , a Társaság a Szabadságjogokért döntését szimbolikus üzenetnek tekinti.

Ez egy polgári engedetlenségi akció. Polgári engedetlenségnek nevezzük, ha valaki szándékosan azért követ el törvénysértést, hogy igazságtalan, méltánytalan, alapjogsértő szabályozásra vagy hatósági gyakorlatra hívja fel a közfigyelmet.

Civiltámogató tüntetés a Hősök terén áprilisban
Unger András

Minderre pedig úgy reagált a Fidesz nevű illiberális képződmény, hogy

Felháborítónak tartjuk a Soros-szervezetek nyilatkozatait. Nyíltan a magyar emberek akarata ellen mennek, amikor azt mondják, hogy nem fogják betartani a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt.

A Soros-hálózat átvilágítása miatt van szükség a külföldi finanszírozású szervezetekről szóló törvényre, ebben a magyar emberek elsöprő többsége is egyetért, a nemzeti konzultációban a válaszadók 99%-a a törvény mellett áll. Soros háborút hirdetett Magyarország ellen, le akarja bontani a kerítést, be akarja hozni a bevándorlókat, ehhez az ügynökszervezeteit akarja felhasználni. Ezért a törvény ma minden eddiginél aktuálisabb.

A kormány megint berúgta tehát a sorosozós hazugságmantrát, pedig valójában arról van szó, hogy a civiltörvény sokkal messzebb mutat annál, hogy a civil szervezeteknek be kell számolniuk a külföldi támogatásaikról. Ha ugyanis a civilek kapnak egy ilyen billogot, onnantól kezdve az eddig őket támogató magánszemélyek és cégek is esetleg tartani fognak attól, hogy a hatalom őket is megtalálja.

Így, a félelem gyűrűjében pedig lassan elvérezhetnek, miközben azokról a szervezetekről beszélünk, amik gyakran az állam helyett végzik el a piszkos munkát: rászorulókon, hátrányos helyzetűeken, bántalmazott nőkön, rossz körülmények között élő gyerekeken segítenek.

Na, pont ezért ez a szoftkommunista Orbán-kormány eddigi legaljasabb húzása, ez meg itt fent a szürke dobozban az eddigi legálságosabb érvelése.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Besokallt a TASZ, bojkottálni fogják a civiltörvényt

Az egyik legnagyobb szabadságjogi szervezet nem hajlandó teljesíteni a törvénybe foglalt kötelezettségeket, és akár az Emberi Jogok Európai Bíróságához is elmennek.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra