Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Fidesz nem szavazhat az Európai Néppárt új vezetőiről

Nem hívják meg a Fideszt az Európai Néppárt (EPP) zágrábi kongresszusára - írja a Népszava. Az EPP március 20-án felfüggesztette a magyar párt tagságát Az Európai Néppárt felfüggesztette a Fidesz tagságát 2019. March 20. 19:02 , ebből következik, hogy nem vehetnek részt a tisztújító kongresszuson.

A kétnapos tanácskozáson részt vesznek az EPP-s tagpártok elnökei valamint állam- és kormányfői, köztük Angela Merkel német kancellár, Leo Varadkar ír miniszterelnök és Sebastian Kurz, az osztrák kancellári szék várományosa. Ott lesz Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Jean-Claude Juncker, a brüsszeli testület jelenlegi vezetője és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

Zágrábban a küldöttek megválasztják az EPP új elnökét, főtitkárát, kincstárnokát és tíz alelnökét.

Egy sor állásfoglalást is elfogadnak, többek között a klímaváltozásról és a fenntartható fejlődésről, valamint módosítják az alapszabályt. A Fidesz nem szólhat bele ezekbe a döntésekbe, és a tagságának a megvitatása sem szerepel a kongresszus napirendjén.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra