Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Puskás Tivadar a Fidesz polgármester-jelöltje Szombathelyen

Puskás nem adja fel mentőorvosi munkáját, ha megválasztják, az országgyűlési képviselői és a polgármesteri posztot pedig összeegyeztethetőnek, sőt, szerencsésnek tartja.

16 óra 58 perc. Ez volt az az időpont, amikor a Fidesz szombathelyi elnöksége és a szövetséges szervezetek kimondták a döntést – idézte fel kissé patetikusan a történteket Dr. Puskás Tivadar, országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP), a mentőszolgálat regionális főorvosa, és most már szombathelyi polgármester-jelöltje.

Kicsit fáradt a jelen…

A Fidesz-iroda kissé hűvöset adó helyiségében jó sokan álltak a jelölt mögött, köztük Hende Csaba honvédelmi miniszter, a Fidesz városi elnökségének tagjai és a szövetséges szervezetek vezetői. Utóbbiak úgymint a KDNP, a Fidelitas és a Pro Savaria képviseletében.

A szombathelyi Fidesz bemutatta polgármesterjelöltjét
Hende Csaba gratulál...
Mészáros Zsolt

Azt megállapíthattuk, hogy Hende Csaba is ért a teátrális stílushoz, hiszen úgy jelentette be a döntést, mintha az Oscar-díj átadóján lenne. De ennyi belefér, még akkor is, ha erre számítani lehetett Ki lesz a Fidesz polgármester-jelöltje Szombathelyen? 2010. May 25. 07:52 .

Puskás aztán rövid köszöntőjében azt mondta, megilletődve, de tettre készen fogadta a jelölést, amit örömmel fogadott el. Úgy vélte, a városnak újjáélesztésre van szüksége, a gyönyörű múlt után most kicsit fáradt a jelen. Sorolta alapvető céljait is: biztonságos, fényes várost szeretne, ahol új munkahelyek vannak, és ahová utak vezetnek a földön és az égben. És legyen szolgáltató város, ahol az állampolgárnak ne kelljen rettegnie a hivatalban, hogy ügyét el tudja-e intézni.

Mindebben számít a segítőkre, akiket a jelölő szervezetekben talál meg, és szüksége van a sajtóra is, hiszen érdemi munkát nem lehet hírharsona nélkül végezni.

Közelebb a meghatározó erőhöz…

A kérdéseket megelőzve elmondta, hogy a jelölés után ellátogatott a mentőállomásra, ahol munkatársait értesítette erről. Főorvosi munkája eddig hivatali és kivonuló részből áll, bejelentette, a kivonuló munkát ezek után is folytatni szeretné, ha nem is olyan gyakorisággal, mint jelenleg.

A szombathelyi Fidesz bemutatta polgármesterjelöltjét
Jelölt és jelölők
Mészáros Zsolt

Prugberger Emil, a Pro Savaria nevében hangsúlyozta, a szervezet teljes mellszélességgel áll Puskás mögött, akit szakmailag és emberileg is alkalmasnak tartanak a feladatra. A KDNP-t Harangozó Bertalan képviselte, aki szerint Puskást az állhatatos és kemény munka jellemzi. Ágh Péter, a Fidelitas országos elnöke pedig annyit mondott, Puskás Tivadart tisztelni és szeretni lehet.

A végén Puskás azért kapott egy újságírói felvetést, miszerint a jelenlegi polgármester azért kapott sok kritikát, mert egyszerre tölti be a polgármesteri és az országgyűlési képviselői tisztséget. Puskás viszont azt mondta, szerinte nem összeférhetetlen a kettő, a két munka sok mindenben hasonlít. Hiszen a város ügyeit is könnyebb úgy intézni, ha az ember közeli kapcsolatban van az éppen meghatározó központi erővel.

Azt is mondta, hogy nem tudja, kik kritizálták ezért a jelenlegi polgármestert. Segítünk, ott álltak mögötte…

A szombathelyi Fidesz bemutatta polgármesterjelöltjét
A szombathelyi Fidesz bemutatta polgármesterjelöltjét
Mészáros Zsolt

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Ki lesz a Fidesz polgármester-jelöltje Szombathelyen?

Sorolunk Önöknek néhány nevet, vannak köztük civilek és profi politikusok is. De nincs köztük Molnár, akinek állítólag más posztot szánnak, vagyis inkább egy nagyvállalatot.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra