Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ki lesz a Fidesz polgármester-jelöltje Szombathelyen?

Sorolunk Önöknek néhány nevet, vannak köztük civilek és profi politikusok is. De nincs köztük Molnár, akinek állítólag más posztot szánnak, vagyis inkább egy nagyvállalatot.

A szocialisták mát tavaly jelezték: ők bizony ismét Ipkovich Györgyöt akarják bejutatni a polgármesteri székbe. Ha két ciklusban bejött, miért ne jönne be a harmadikban is?

A Fidesz háza táján viszont nagyobb a csönd. Nevek jönnek, mennek, de döntés még nincs. Első körben szinte csak olyan civilek nevét lehetett hallani, akik a saját szakterületükön városszerte nagyon is elismertek, magánéletükben sem találni kivetnivalót. Mintha a Fidesz biztosabbnak érezte volna az ilyen emberek befutását, mint a saját pártkatonáiét.

Iker János (fotó: Vas Népe)

A jó nevű civilek: Iker, Parais, Mérei

Nézzük sorban, információink szerint kik is voltak a lehetséges jelöltek.

Elsőként Iker János, aki vezette már a Berzsenyi főiskolát, majd a Bolyai általános iskola és gimnázium igazgatóként az ország egyik legjobb iskolájává tette azt. Kitűnő tanár, menedzser, aki most a szombathelyi egyetem Pedagógiai Szolgáltató Központjának a vezetője. (Itt jegyezzük meg, az ő nevét már kevesebbet hallani lehetséges jelöltként.)

A második Parais István, népművelő, tanár, a szombathelyi táncélet egyik nagy alakja. Jelenleg az MMIK szakmai igazgatóhelyettese.

Parais István
Rába Adrienn
Bár 1990 és 1994 között a Fidesz képviselőjeként ott ült a városi közgyűlésben, 2000 környékén pedig egy rövid ideig volt a párt szombathelyi elnöke is, őt is inkább civilként ismerik, és ismerik el a szombathelyiek.

Harmadikként Mérei Tamás, a Szombathelyi Szimfonikusok igazgatójának neve merült fel. A fiatal zenész világlátott, jól mozog a nemzetközi művészeti életben.

Mérei Tamás
Mészáros Zsolt
Szintén jó menedzser és sikerült kiszellőztetnie a zenekar körüli állott levegőt. ( Méreivel nemrég olvashattak nagy interjút a Nyugaton Akinek mégsem kellett New York és Hollywood - Interjú Mérei Tamással 2010. May 21. 16:01 .)

Puskás a befutó?

Ők voltak tehát a „civilek”. Információink szerint most mégis egy párttagnak áll legjobban a zászló. Mivel Puskás Tivadar legyőzte Ipkovichot az országgyűlési képviselőválasztáson, sokan úgy gondolják, megverheti a polgármesterségért folyó harcban is.

Puskás Tivadar
Mészáros Zsolt
Bár Puskás már másodszor lett honatya, a „Munka és böcsület” jelmondatán kívül nem sokat lehetett hallani politikai ténykedésről. Ám botrányok nincsenek körülötte, s úgy látszik, az, hogy a mentőszervezet vezető főorvosa, nagyon sokat nyom a latban.

Molnár jutalma?

A Fidesz az előző önkormányzati választásokon egy civilt, a Pro Savariás Molnár Miklóst támogatta - hiába. Molnárt állítólag nagyon megviselte a vereség, s azóta is szinte a jobboldal faltörő kosaként dolgozik a közgyűlésben, és intézkedik a városban. Valószínűleg ez a szinte mindenkivel való nagyon erős konfrontálódás járult hozzá ahhoz, hogy a hírek szerint ő most nem lesz jelölt. Viszont - állítólag - megkapja jutalmát.

Hónapok óta beszélik a városban, hogy neki szánják az önkormányzat egyik legnagyobb, s legjobban működő cégének, a Vasivíz Zrt-nek a vezetését. Még az önkormányzati választásokat sem akarják megvárni – Molnár kiválása a közgyűlésből nem okozna gondot, mivel listán bejutott képviselő, simán jelölhetnek új embert helyette. Igaz, mindehhez félre kellene állítani a céget nagyon régóta irányító Wagner Józsefet (az egykori polgármester testvérét). Ez azonban nem lesz könnyű, Wagner munkájába nehéz belekötni, ki kellene gondolnia jobboldalnak, milyen indokkal tudnák idő előtt nyugdíjba küldeni. (Azt is hallani, ha mégse Molnár lesz az új igazgató, van egy másik jelölt is. Börzsei Csaba, akinek nem is olyan rég távoznia kellett a városháza beruházási irodájának az éléről. Ám az okokról senki nem beszélt.) Úgy tudjuk, már a most csütörtöki közgyűlés elé akarja hozni a jobboldal a Vasivíz igazgató váltásának az ügyét, s pénteken már a cég taggyűlése is döntene

Mi lesz Martonnal?

És végül kérdés, mit szól majd mindehhez Marton Zsolt, a Fidesz frakcióvezetője, aki nem indult országgyűlései képviselőjelöltként, s az előzetes hírek ellenére nem lett Hende kabinetfőnöke sem a Honvédelmi Minisztériumban. Megelégszik-e a háttérből való irányítással, esetleg egy alpolgármesteri címmel? Vagy mégis vágyik a polgármesterségre? Ha így van, nem lesz könnyű dolga, mert elsősorban a Fidesz pártvezetését kellene meggyőznie arról, hogy az ő személyét elfogadnák a konzervatív gondolkodású szombathelyiek…

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra