Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Fidesz szerint a Haladás-stadion jót tett az ingatlanáraknak

Egy baloldali képviselő viszont kártalanítaná a környéken élőket.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról lapunk is beszámolt Kártalanítani akarja az új szombathelyi stadion mellett élőket a baloldali városi képviselő 2019. February 01. 11:17 , a Haladás-sportkomplexum mellett élők kártalanításáról nyújtott be közgyűlési előterjesztést Kopcsándi József, a baloldali Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt frakció tagja.

A stadion építése
Mészáros Zsolt
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Indoklása között az szerepel, hogy több, a környéken élő jelzezte, hogy lakásának, ingatlanjának csökkent a forgalmi értéke és romlottak az életkörülményei. Kopcsándi szerint ennek ellensúlyozása az önkormányzat erkölcsi és anyagi kötelezettsége, így a jövő évi költségvetésben pénzügyi alapot különítene el arra, hogy egy ingatlanforgalmi szakértő vizsgálja meg a stadion közelében lévő ingatlanok értékcsökkenését és annak nagyságát. És ha az ingatlancsökkenés megállapított mértékét az érintettek elfogadják, akkor még az idén kezdődjön meg az érintettek kártalanítása.

Erre reagált most a szombathelyi Fidesz az alábbi sajtóközleménnyel:


A Fidesz-KDNP szombathelyi frakciójának közleménye

A szombathelyi MSZP frakciójának tagja, Kopcsándi József előterjesztést nyújtott be a Haladás Sportkomplexum mellett élők kártalanításáról.

A szocialista képviselő felvetésének értelmezéséhez muszáj visszaidézni a jelenlegi Sportkomplexum előtti állapotokat. A 2016-ban lebontásra kerülő stadion legfőbb jellemzője a betonkorrózió, a használhatatlan vizesblokkok mellett a közel életveszélyes sportcsarnok volt.

Ehelyett az új Haladás Sportkomplexummal Szombathely egy 21. századi, európai szintű létesítménnyel gazdagodott. Ezzel egy időben a Rohonci út egésze is megújult, a sportkomplexum parkolóját pedig a környéken élők ingyenesen használhatják.

Amióta átadták az új sportlétesítményt, szinte nem múlik el úgy hét, hogy ne támadnák és bírálnák azt a szocialisták. A sorozatos támadások vajon azt jelentik, hogy ők bezárnák a Haladás Sportkomplexumot? Joggal merülhet fel továbbá, hogy ők mit csinálnának a jelenleg a sportkomplexumban készülő és játszó szombathelyi sportolókkal? Hová költöztetnék őket?

Egy független ingatlanszakértő szerint a Haladás Sportkomplexum átadása óta harminc százalékkal emelkedtek a Rohonci úti ingatlanok négyzetméter árai. Ezek után mindenki döntse el maga, hogy a Kopcsándi József MSZP-s képviselő által benyújtott előterjesztés milyen viszonyban áll a valósággal.


Szombathely, 2019. február 1.
a Szombathelyi Közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés