Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kártalanítani akarja az új szombathelyi stadion mellett élőket a baloldali városi képviselő

Kopcsándi József szerint csökkent az ingatlanok értéke és romlott a lakók életminősége a környéken.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Haladás sportkomplexum mellett élők kártalanításáról nyújtott be közgyűlési előterjesztést Kopcsándi József, a baloldali Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt frakció tagja.

Több lakó is megkereste Kopcsándi Józsefet
Kovács Dávid
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Kopcsándi az anyagban emlékeztet rá, hogy a stadion építése előtt az önkormányzat módosította a Bartók Béla körút-Rohonci út-Perint patak által határolt terület településrendezési terveit, annak érdekében, hogy megkezdődhessen az építkezés. A módosítás előtt végeztek egy hatásvizsgálatot, ami – Kopcsándi szerint hamisan – azt állapította meg, hogy az építkezésnek, majd később a stadionnak nincsenek társadalmi, gazdasági, környezeti, költségvetési hatásai.

A képviselő szerit viszont egyre több környéken élő jelzi, hogy lakásának, ingatlanjának csökkent a forgalmi értéke és romlottak az életkörülményei. Kopcsándi azt írja, ennek ellensúlyozása az önkormányzat erkölcsi és anyagi kötelezettsége.

A lakóterület közepén épült fel az új stadion
Mészáros Zsolt

Az előterjesztésben ezért azt javasolja, hogy a most készülő, idei költségvetésben különítsenek el egy pénzügyi alapot arra, hogy

– egy ingatlanforgalmi szakértő vizsgálja meg a stadion közelében lévő ingatlanok értékcsökkenését és annak nagyságát.

– és ha az ingatlancsökkenés megállapított mértékét az érintettek elfogadják, akkor ebből az alapból még az idén kezdődjön meg az érintettek kártalanítása.

Az előterjesztés a következő közgyűlésen kerül a képviselők elé, ha továbbra is működik a január 8-i, rendkívüli közgyűlésen „Vége van, polgármester úr” – Szombathely is nemet mondott a rabszolgatörvényre 2019. January 08. 08:51 kialakult Fideszen kívüli többség, nagy esély van rá, hogy el is fogadják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés