Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A héten eldől, hogy Hende Csaba marad-e a Fidesz szombathelyi választókerületi elnöke

A 106-ből 15-20 választókerületi elnököt cserélhet le Orbán Viktor, Hende is a billegők között van.

Még decemberben írta a 24.hu , hogy a 106-ból 15-20 választókerületi elnököt cserélhet le Orbán Viktor. A leváltások ráadásul ciklus közben lesznek, ami szokatlan a kormánypártnál.

A fő ok, hogy - hiába kommunikálják az ellenkezőjét -, sem a Fidesz, sem Orbán nem elégedett az őszi önkormányzati választások eredményével. Így első sorban azok a választókerületi elnökök számíthatnak a leváltásra, ahol ellenzéki többség alakult ki.

Hende Csaba választókerületében is az ellenzék nyert ősszel
Nagy Jácint

A 444.hu összeállításában felsorolja a billegő választókerületi elnököket, a felsorolásban ott van Hende Csaba is.

Nem meglepő, hogy sokan számítanak Hende távozására, hiszen ő egyszer már, honvédelmi miniszterként elveszítette Orbán bizalmát, és hosszú munka után nyerte vissza, ha egyáltalán visszanyerte.

De a tavalyi év eseményei az ő pozícióját is megtépázták, kezdve azzal, hogy az ő keménykedése miatt bukta el a többséget a szombathelyi közgyűlésben a Fidesz, majd ezt még megfejelte azzal, hogy az általa irányított önkormányzati választási kampány sikertelennek bizonyult, Szombathelyen győzött az ellenzék. A tavalyi történéseket ebben a cikkben Ahogyan elveszítette a Fidesz 2019-ben Szombathelyt 2019. December 28. 10:36 foglaltuk össze.

A héten eldől, hogy Hende marad-e választókerületi elnök Szombathelyen, és ezzel sok minden más is. A Fideszben ugyanis a választókerületi elnökök indulnak országgyűlési képviselőjelöltként a következő választáson. Így, ha Hendét Orbán VIktor leváltja, akkor nem csak a választókerületi irányítást, de a képviselőjelöltséget is bukhatja Hende Csaba.

Ha marad választókerületi elnök, az azt jelenti, hogy továbbra is ő irányítja a Fideszt Szombathelyen, és 2022-ben is ő lesz a Fidesz szombathelyi képviselőjelöltje.

Szóval, a héten eldől, véget ér vagy folytatódik a Hende korszak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra