Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Figyelem! Péntektől mégis fizetős lesz az M85-ös főút

Ez a Csorna és Győr közti gyorsforgalmit jelenti. Azokat érinti, akik Győr és Szombathely között autóznak.

Nincs még két hete, hogy azt írtuk Mégsem lesz fizetős az M85-ös januártól? 2015. December 19. 08:05 , mégsem lesz fizetős az M85-ös gyorsforgalmi út. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt-től azt a választ kaptuk kérdésünkre, hogy a döntéshozókra várnak. Nos, péntektől, vagyis 2016. január mégiscsak fizetni kell az M85-ös használatáért.

Az M85-ös térképe
Forrás: googlemaps.com

Mindez a nemzeti fejlesztési miniszter rendelete alapján, amire a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. utal honlapján . Az inforabakoz.hu úgy tudja , az M86-os csornai elkerülőjén is fizetni kell majd. Mint a minisztériumtól megtudtuk, már egy júniusi kormányrendeletben megjelent, hogy 2016. január 1-től fizetős lesz az M85-ös.

A döntés a Vas megyeieket is érinti, hiszen Győr felé Csornáig az M86-oson, Csornától az M85-ösön autózunk. Aki Budapestre tart, annak nem jelent pluszköltséget, hiszen amúgy is megveszi az autópálya-matricát, aki azonban csak Győrig utazik, annak igen, meg kell ugyanis vásárolnia a megyei matricát erre a 32 km-es útszakaszra.

A jelek szerint az M86-os valóban ingyenes marad a teljes szakasz elkészültéig, amit most 2016 második felére ígérnek. Mindezt a minisztérium is megerősítette, csak azokat az utakat emelik be a fizetős szakaszok listájába, amelyek teljes hosszban elkészültek és bekapcsolódtak a gyorsforgalmi úthálózatba.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra