Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mégsem lesz fizetős az M85-ös januártól?

Szeptemberben röppent fel a hír, de most még a politikai döntéshozókra várnak.

"Az NFM korábbi ígéreteinek híven folyamatban van a megyei matricák év eleji bevezetése óta eltelt időszak gyakorlati tapasztalatainak áttekintése. A felülvizsgálat várhatóan nem érinti majd az e-matricás rendszerben alkalmazott díjszinteket, díjkategóriákat.

A díjköteles szakaszokkal kapcsolatban még várjuk a jogalkotó végleges döntését, ezt követően haladéktalanul tájékoztatjuk az autósokat."

Ezt a választ kaptuk kérdésünkre a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt-től. Júliusban írta az MTI Január elsejétől fizetős lesz az M85-ös autóút 2015. July 13. 12:21 , hogy a nemzeti fejlesztési minisztérium tervei szerint 2016. január 1-től módosítják az útdíjfizetésre kötelezett utak listáját. A listán szerepelt, hogy a közben felújított M85-ös gyorsforgalmi út bekerül a fizetős utak közé.

Az M85-ös térképe
Forrás: googlemaps.com

Szombathelynek és Vas megyének ez azért fontos, mert Győr felé autózva Csorna után az M85-öst használjuk, az M86-os Csornánál északnyugatra, Mosonmagyaróvár felé kanyarodik, de már a csornai elkerülő is az M85-öshöz tartozik.

Azt tudjuk, hogy az M86-oson akkor kell majd fizetni, ha Szombathely és Csorna között befejezik a felújítást . A jelenlegi ígéretek szerint ez 2016 végére valósul meg, habár korábban Hende Csaba és Puskás Tivadar 2015 végére ígérte, erre lapunk címoldalán egy számláló is figyelmeztet, ez most 12 napot mutat a határidő végéig. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokkal régebben Ipkovich György 2010-re ígérte a gyorsforgalmi 86-ost.

De most az a lényeg, hogy a jelen helyzet szerint az M85-ös sem lesz fizetős még egy darabig. Hacsak a politikusok addig hirtelen meg nem gondolják magukat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra