Fogalmuk sincs a szombathelyi börtönben, hogyan tudnak a rabok facebookozni

Feltettünk egy csomó kérdést, de nem kaptunk igazán érdemleges választ.

Ahogy azt már korábban olvashatták Facebookra posztolgató rab miatt válthatták le a szombathelyi börtön parancsnokát 2017. January 06. 11:30 , az öt éves fegyházbüntetésre ítélt Cs. Sándor zavartalanul posztolgatott a Facebookra a szombathelyi börtönből. Egy olvasónk azonban felhívta rá a figyelmünket, hogy készültek olyan képek is, amin nem csak Cs. Sándor hanem testvére, Cs. László is szerepel, aki szintén több éves fegyházbüntetését tölti. Ezek a képek pedig Cs. László fiának facebook oldalán is megtalálhatóak, bizonyítva, hogy könnyedén tartották a kapcsolatot a külvilággal.

Borítóképként szerepelnek a fiú facebook-oldalán

Olvasónk arra is felhívta a figyelmet, hogy a törvények szerint a fegyházbüntetésre ítélt raboknak mindig a börtön formaruhájában kellene lenniük, a két férfi azonban nem abban szerepel a fotókon.

Megkérdeztük, de csak sablon válasz jutott

Ez alapján küldtük el kérdéseinket a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetnek. Megkérdeztük, hogy a két testvér hogy lehet zárkában, és hogy miért nincsenek a formaruhában. Ezekre választ egyáltalán nem kaptunk.

Természetesen feltettük a legfontosabb kérdést is: hogy tudott Cs. Sándor internetezni és hogy egyáltalán hogy jutott fényképezésre is alkalmas eszközhöz? A válasz lehangoló: nem tudják. Vagy tudják, de nem akarják elárulni. Mindenesetre belső vizsgálatot indítottak az ügyben.

A szombathelyi börtön válasza alább olvasható:

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel összefüggő valamennyi körülmény tisztázása érdekében belső vizsgálatot indított. A vizsgálat jelenleg is folyamatban van. Amennyiben felmerül a személyi állomány felelőssége, azt mindig fegyelmi, vagy indokolt esetben büntetőjogi felelősségre vonás követi.

A fogvatartottak nem rendelkezhetnek olyan eszközzel, amely képrögzítésre alkalmas.

A büntetés-végrehajtási szervezet kiemelt figyelmet fordít a tiltott tárgyak bv. intézetbe történő bejutásának megakadályozására, illetve megelőzésére. 2016. évben a bv. munkatársai összesen 1459 darab illegális mobiltelefon bejutását akadályozták meg a büntetés-végrehajtási intézetekbe.

A hatályos jogszabályok szerint jogerősen elítélt és előzetes letartóztatott fogvatartottak egyaránt használhatnak mobiltelefon-készüléket.

A fogvatartotti mobiltelefonnal csak kimenő hívásokat lehet kezdeményezni, internetezésre, kép rögzítésére, illetve szöveges üzenetek küldésére-fogadására a készülék nem alkalmas. A mobiltelefon beállítása csak a számítógépes nyilvántartásban előre rögzített kapcsolattartókkal történő telefonhívást engedélyezi, a kapcsolattartókhoz rendelt telefonszámokkal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Facebookra posztolgató rab miatt válthatták le a szombathelyi börtön parancsnokát

Cs.Sándor könnyedén kapcsolatot tart a külvilággal. Nézzék!

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló