Forgalmi változásokat jelentett be a Blaguss a szombathelyi útfelújítás miatt

Előreláthatólag augusztus közepéig tart, és a Bloomsday is beleszól a közlekedésbe.

A Szent Márton utca lezárásához kapcsolódó munkálatok miatt 2023. június 12-től (hétfőtől) a felújítási munkálatok végéig – előreláthatólag augusztus közepéig - az autóbuszok terelt útvonalon közlekednek:

A 7-es, 10H, 27, 27A és 30Y járatok a Vasútállomás és az Autóbusz-állomás között a Petőfi Sándor utca felé közlekednek, nem érintik az 56-osok tere (Vörösmarty utca), Aluljáró (Szent Márton utca), Városháza és a Nyomda megállóhelyeket, megállnak viszont a Szelestey László utca 27; Szelestey utca 15; Savaria Nagyszálló, Berzsenyi Könyvtár, továbbá az Autóbusz-állomás (7-es járatok a Sörház utcában, 10H, 30Y, 27 és 27A járatok a Petőfi Sándor utcában) megállóhelyen.

A Városháza és a Thököly utca környéke a vasútállomás felől átszállással továbbra is elérhető:

 • Minerva lakópark, Kámon és a 11-es Huszár út felől a vasútállomáson átszállással a 2C és 6-os járatokkal,
 • a Keleti városrész felől a 7-es járatról a vasútállomáson átszállva a 2C, 6, 21A, 29C járatokkal.
 • Az Oladi városrész és a Thököly utca közötti utazáshoz a 9-es járat igénybevételét javasolják. Fontos, hogy a 9-es járatok menetrendje tanszünetben eltér az iskolás időszakban megszokott menetrendtől.

  A 2A, 2C, 6-os, 6H, 9-es, 12-es, 20A, 20C, 21-es, 21A, 29A és 29C járatok a Vasútállomás felől változatlan útvonalon, míg a Vasútállomás felé a Wesselényi utca – Széll Kálmán utca terelőútvonalon közlekednek és megállnak a Wesselényi utcában kialakított ideiglenes megállóhelyen is. A 2A, 6H, 9, 21A és 29A járatok vasútállomás irányú Piac megállóhelyét áthelyezik kb. 80 m-rel hátrébb (a Zrínyi Ilona utca és a Nádor utca közötti szakaszra).

  Az 5H, 6-os, 12, 20C és 21-es járatok a Városháza felé az Aluljáró (Szent Márton utca) megállóhely helyett az Aluljáró (Thököly út) megállóhelyen állnak meg.

  Az Ipartelep felé közlekedő 5H autóbuszok az Aluljáró (Szent Márton utca) megállóhely helyett az Aluljáró (Thököly út) megállóhelyen állnak meg. Egyes autóbuszjáratok a Wesselényi utca felé terelve közlekednek, kérjük, hogy a Wesselényi utcában, valamint a Széll Kálmán utcában figyeljék a megváltozott parkolási szabályokat.

  Június 5-én, hétfőn 9 órától előreláthatólag június 20-án üzemzárásig a 3H autóbuszok a Vasútállomás felé nem állnak meg az 56-osok tere (Széll Kálmán utca) megállóhelyen. Az 56-osok tere eléréséhez a Vasútállomásról 6:01-kor, 12:01-kor és 14:01-kor induló 27A járatokat, illetve a 22:10-kor induló 10H járatot javasolják.

  A Bloomsday rendezvény miatt 2023. június 15-én, csütörtökön üzemkezdettől előreláthatólag 2023. június 18-án, vasárnap 12:00-ig a Rákóczi Ferenc utcát a Thököly Imre utca és a Zrínyi Ilona utca között lezárják. A 6-os, 12-es, 20A, 20C, 21-es autóbuszok a Városháza és a Rákóczi utcai iskola megállóhelyek között a Thököly Imre utca – Mátyás Király utca – Zrínyi Ilona utca – Rákóczi Ferenc utca útvonalon közlekednek, a Batthyány tér megállóhely helyett a Mátyás király utca 10. megállóhelyen állnak meg.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet