Erőlködik ma is a forint: hirtelen erősödött, aztán elakadt

Stabil kezdés után ez történt ma a forinttal.

Tegnap reggel még történelmi mélypont közelében mozgott a forint az euróval szemben, aztán hirtelen irányváltások alakultak ki az árfolyamban – derül ki a Portfolio elemzéséből . Erősödni kezdett a forint, délelőtt 327,4-nél is jártak az euróval szembeni jegyzések, ráadásul másfél óra leforgása alatt 3 egységgel erősödött a forint.

Kedd délután kettőkor a MNB egy közleményt adott ki, az alábbiakról:

A Monetáris Tanács áttekintette a gazdasági és pénzügyi folyamatokat. Meghirdetett ülésezési rendjének megfelelően nem tárgyalta a jegybanki alapkamatláb megváltoztatását.

Szárnyalásról azért nem beszélhetünk, de tegnap délutánra 327,3-nál járt az euró jegyzése, ami péntek reggel óta csúcsnak számított.

Ma reggel elkezdett újra erősödni a forint az euróval és a dollárral szemben, előbbi esetén 326,5-ig ereszkedett az árfolyam - számol be róla a portfolio.hu, és így a tegnap elért napi maximumig kapaszkodott az euróval szemben. A reggel gyorsan elért 326,4-es szint után közel egy óráig nem mozdult a forint az euróval szemben, majd az utóbbi percekben újra gyengült és kissé 327 fölé visszaemelkedett az árfolyam.

Jelen állás szerint elakadt a forint erősödése és kis visszagyengülés következett be.

Elakadt a forint mai erősödési kísérlete
portfolio.hu

A portfolio.hu elemzése szerint nagy kérdés, hogy az amerikai munkaszüneti nap (ma van a Függetlenség napja) mellett ma a Londonból irányított kereskedés során merre mozog majd az árfolyam.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság