Sikkasztással vádolják a szélsőjobbos francia elnökjelöltet

A vád szerint Marine Le Pen és társai 620 ezer eurót sikkasztottak az Európai Parlament képviselőiként.

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Marine Le Pent és több párttársát, köztük az azóta elhunyt pártvezető apját, hogy 620 ezer eurót sikkasztottak az Európai Parlament képviselőiként.

Marine Le Pen
Wikipédia Commons

A vád szerint a Nemzeti Front politikusai pártjuk támogatására fordították az uniós forrásokat, ami tilos. Az OLAF márciusban elküldte a jelentését a francia ügyészségnek, de a szivárogtatás pont az elnökválasztás második fordulója előtt érkezett, amikor is Macron elnöknek Le Pen lesz az ellenfele.

A múlt heti első fordulót Macron nyerte Francia elnökválasztás: Macron 28 százalékkal nyert az első fordulóban April 10. 21:19 , de Le Pen szorosan a nyomában van Szoros a verseny a mérsékelt és a szélsőjobb között Franciaországban April 10. 09:56 a jelenlegi elnöknek. Mrine Le Pen kampányát egyébként a Mészáros Lórinc érdekeltségébe tartozó egyik magyar bank támogatta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet