Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Friss festék illatú óvodaszentelésen voltunk ma Szombathelyen

Székely János megyéspüspök áldotta meg a felújított Boldog Brenner János Óvodát.

Befejezték a szombathelyi Boldog Brenner János Óvoda felújítását, az épület megszentelését pedig maga Székely János megyéspüspök végezte el.

A pénteki szertartást egy kisebb ünnepség előzte meg. Még érezni lehetett a friss festék illatát, miközben Stánitz Réka, szombathelyi hegedűművész eljátszotta Bachtól az Air-t.

Ezt követően Bálint atya felolvasta Lukács Evangéliumából Zákeus történetét, mely arra tanít, hogy az anyagi javak halmozásától nem leszünk boldogabbak.

Igaz, az evangélium végére már elég nagy volt a nyüzsgés az óvodások soraiban, – csipkelődés, susmorgás, illegő-billegő lábacskák – de a püspöknek sikerült visszaszereznie a kicsik figyelmét, ahogy kedves hangon elmagyarázta nekik Zákeus történetének tanulságát.

„A szeretet a szívünkben olyan, mint egy gyertya lángja, hisz egy égő gyertyával akárhány másikat meggyújthatunk, annak lángja mégse fogy el” – zárta rövid prédikációját Székely János.

Az ünnepséget az ovisok közös énekkel zárták, a püspök mindenkinek kiosztott egy rózsafűzért, majd várépítéssel, kisautózással és zenebonával folytatták a napot a Brenner ovisai – ahogy azt egy oviban kell.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra