Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szomorú halálozási rekord született

Ismét korrigálta a 12. heti halálozási számait a KSH, így a 65 plusz halálesettel március 22-28. között 4228 magyar elhunytáról adnak számot.

Hat évre visszamenőleg közli a heti halálozási statisztikát a KSH, a friss heti adatokat rendszerint még több hétig korrigálják újabb esetekkel az adatok feldolgozásának előrehaladtával. A most frissített adatsor már az év 15. heti számait is mutatja, ugyanakkor még mindig felfelé korrigálják a 12. heti adatokat is.

Eszerint a március 22-28. közötti héten immár 4228 elhunytról tud a hivatal, ami abszolút rekord a hat évre visszamenőleges heti adatközlésben. Így míg egy hete még azt írtuk, hogy a 12. héten elhunytak száma (4163 fő) 58 százalékkal haladta meg az előző öt év átlagát, most arról kell hírt adnunk, hogy a növekedés az előző öt évhez képest 60 százalékos, és az idei 12. hét volt a leghalálosabb hét az elmúlt 6 teljes évet figyelembe véve - írja a napi.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra