Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

VÉDA adat alapján találták meg a cserbenhagyót - vádat emeltek a Renault-nak hajtó kisteherautó vezetője ellen

Az okozó elhajtott a helyszínről, de ahogyan azt a baleset után jeleztük, nem volt sok esélye megúszni a felelősségre vonást.

A balesetről részletesen beszámoltunk Elhajtott a balesetet okozó sofőr a 84-esen - frontális karambolt előzött meg a Renault vezetője 2020. October 22. 14:19 . Az ügyészség kollégánk kérdésére közölte, hogy a jármű vezetője nem adta fel magát, hanem rendőrségi adatgyűjtés során sikerült a nyomára bukkanni. Egyrészt a vétlen sofőr is jó leírást adott, másrészt a közeli VÉDA rendszer rögzítette az áthaladók rendszámát. A baleset időpontjának ismeretében ellenőrizték a szóba jöhető kisteherautókat és meg is találták az okozót, aki nem Vas megyei lakos.

A  Vas Megyei Főügyészség közleménye

A Szombathelyi Járási Ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő személyautóval, majd elhagyta a helyszínt a 84. számú főúton, 2020 októberében.

A vádirat szerint a vádlott egy egyenes útszakaszon tért át a szemközti sávba, ahol a sértett jobbra kormányozta az autóját, azonban így sem tudta elkerülni az ütközést.

Renault oldalának ütközött és elhajtott egy jármű Gérce közelében, a 84-es főúton
112press.hu

A vádlott nekiütközött a sértett személygépkocsija bal elejének, majd érintőlegesen végig a bal oldalának, aminek következtében kitörtek a bal oldali ablaküvegek, a szilánkok pedig az utastérbe szóródtak.

DSC_6630
112press.hu

A balesetben személyi sérülés nem történt.

A tulajdonosa munkába járásra használta az autót
112press.hu

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra