Futball VB: elegük lett a FIFA-ból és a rendezőkből, szivárványos karszalaggal tiltakoznak a válogatottak

A dán, a holland, a német, az angol és a walesi szövetség már jelezték, ha a FIFA megbünteti őket a szivárványos karszalagért, akkor várják a csekket és majd fizetnek.

A 2022-es világbajnokság katari rendezői már korábban jelezték, hogy nem tűrik meg a szurkolóknál a lelátón az LMBTQI-közösség mellett kiállást jelző szivárványos jelképeket, ebben pedig a FIFA is támogatja a rendezőket – írja a Telex .

Bár a FIFA előre kiadta a vonatkozó direktívát a viselhető karszalagok és üzenetek terén, ám a gyermekétkeztetés, a bolygó megmentése, a mozgás propagálása, oktatás fontossága, illetve a futball szerepe a világban viszont egyértelmű terelés attól, amit több válogatott is szeretne – írja a lap.

Harry Kane
AFP

A korábbi jelzések után a FIFA szombati közleményét követően több válogatott újra megerősítette, hogy a nemzetközi szövetség által felajánlott lehetőségek helyett inkább a szivárványos „One Love” feliratú karszalagot viselik majd.

Így tett többek között a dán, a holland, a német, az angol és a walesi szövetség is, egyúttal mindegyik jelezte, hogy amennyiben a FIFA megbünteti őket ezért, természetesen várják a csekket és majd fizetnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek