Fűtés sincs a szombathelyi Aréna óvoda átmeneti épületében, dolgoznak a megoldáson

Sorra mennek tönkre a régi fűtéscsövek, most a Petőfi utcában.

Ma reggel több olvasónk jelezte, hogy nincs fűtés a volt püspöki iskola épületében, ahová tavalyelőtt nyáron az Aréna utca óvoda költözött ideiglenesen. (Cikkünk végén olvashatóak az olvasói levelek.)

Kovács Dávid

Az óvodáról épp a napokban írtunk „Miért haragszik a szombathelyi városvezetés az Aréna Óvodára és az oda járó kisóvodásokra?” 2019. January 29. 18:05 , mivel az utcáról is látható, hogy több ablak kitörött, van, ahol keménypapírral próbálják megoldani a szigetelést. Azt is megírtuk nemrég Valószínű, hogy még a 2019-2020-as szezonban is zárva lesz a szombathelyi Aréna óvoda 2018. September 16. 19:14 , hogy várhatóan a 2019-20-as évadban is itt működik majd az iskola.

Érthető, hogy a szülők aggodalmaskodnak, ha ilyen probléma előfordul, mert a gyerekek még sokáig lesznek ebben az épületben.

Nem hivatalos forrásból úgy tudjuk, még a hét eleji nagy fűtéskimaradás Frissítés: Több ezer lakásban szünetel a távhőszolgáltatás Szombathelyen 2019. January 28. 13:52 az oka annak, hogy az óvodában sincs fűtés. Hétfőn 6500 szombathelyi lakásban és 170 közületi fogyasztónál állt le a fűtés, később a Vízöntő utcai kazánházból induló gerincvezetéken két lyukat találtak a szakemberek.

Kovács Dávid

Most valószínűleg egy újabb vezeték lyukadt ki, információink szerint megint eltűnt több köbméternyi víz a rendszerből. A Távhő emberei dolgoznak, várhatóan még ma (csütörtök) délelőtt újraindul a fűtés az óvodában.

Ahol egyébként elektromos radiátorokkal próbálják enyhíteni a problémát, felmelegíteni az óvoda helyiségeit.

Olvasói levelek

1. levél

Minden szülő pontosan tudja, hogy micsoda fejtörés óvodát választani kisgyermekének, aki élete első 3 évét a családi fészek biztonságában töltötte. Mennyire nehéz döntés, hogy ettől a ponttól kezdve kik nevelik tovább a gyermekeket napközben, nem mellékes, hogy milyen helyen, milyen körülmények között.

A szülő komoly mérlegelés után választ ki egy óvodát. Látja, hogy milyen helyen van, szép az udvara van, sok fa van, szuper játékok, kedves óvónők. Túl vannak az első nehéz, sok betegséggel tarkított éven, a gyermek kezdi megszokni a helyet és a helyzetet, akkor hideg zuhanyként éri a hír, hogy az óvoda költözik. Ráadásul egy iskolába!! Mert ott találtak neki helyet. Az Ady tér mellé, ahol a kapun kilépve 4 sávos, forgalmas út mellett találják magukat az óvodások. Ahol csúszós márvány lépcsők, rideg, hideg, nagy terek, mindenhol végig beton udvar, kitört ablakok, dohos, szagos helyiségek várták a gyerekeket.

A parkolás is botrányosan nehézkes az iskola közelében, minden nap reggel és délután is komoly dugók alakulnak ki. A költöztetésben is a szülők segítettek, és mindenki hozzátett valamit az osztályok melegebbé varázsolásához. Növényeket, díszeket hoztak a szülők, volt, aki függönyt varrt, de falat is festettek többek között. Senki nem örült. Se óvónők, se szülők. De mindenkiben az tartotta a lelket, hogy csak egy évig tart ezt az állapot. Persze ennek ellenére jó pár gyereket elvittek az óvodából, ami érthető. A legfelháborítóbb, hogy a folyamatos ígérgetés ellenére, semmi, de semmi nem történt az Aréna utcai óvodával.

A szülőknek és óvónőknek is mondtak már mindenfélét, de ez a második év ezen a helyen. Lehetne még mit írni a hely hiányosságairól, hogy fel-le lépcsőznek a gyerekek minden étkezésért (amit ugye óvodákban nem így szoktak csinálni), stb stb, de az, hogy most még a fűtés sem működik, az utolsó csepp volt a pohárban sokaknál. Bárhol elromolhat a fűtés, de ez már annyira a sokadik probléma a helyzet kapcsán, hogy sokan eldöntötték, hogy nem nézik tovább tétlenül a helyzetet.


2. levél

Mar nem is emlékszünk, hogy hány éve ígértek egy évet nékünk. Egy évet, amit azon a szép kertű óvodán kívül töltünk, amibe beleszerettünk és ahová járatni akartuk szemünk fényeit. Mar akkor kétkedve fogadtuk. Nagy ígéret volt. Nem vittük el máshova a gyerekeket. Megszerettük az ovistársakat, óvónéniket. Azóta tudjuk, valószínűleg hibáztunk. Eltelt több év és még neki sem álltak a felújításnak! Az óvónénik a szülök segítségével is kihoztak sokat, mindent amit lehetett az új helyből ami nem óvodásoknak való. Sok szempontból nem.

Nagyon elkeserítő, hogy kedvenceink nem egy gyönyörű helyen tölthetik a gyerekkor talán legszebb és felhőtlenebb éveit. Megbocsájthatatlan. A parkolás is minden reggel rémálom sokaknak. Most pedig a fűtés. Önmagában, ha nem lenne semmi gond simán átsiklanánk felette, talán mondhatom mindannyian. A sok-sok gond és ígéret fényében viszont borzasztóan fájó és bántó. Politikától távol maradnánk, de elgondolkodhatnának a tisztelt urak és hölgyek, hogy mi az ami igazán fontos!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet