Gáza lakosságának fele éhezik

A Gáza övezetbe nem jutnak be a segélyek, vannak helyek, ahol tízből kilenc ember nem tud minden nap étkezni.

A gázai lakosság fele éhezik – írja a BBC nyomán az rtl.hu, az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) egyik magas rangú vezetőjére hivatkozva. Carl Skau, a WFP igazgatóhelyettese a BBC-nek elmondta, hogy a szükséges segélymennyiségnek csak egy része jut be a területre, ahol olyan a helyzet, hogy „szinte lehetetlenség” eljuttatni a segélyeket.

Skau elmondása szerint olyan „félelem, káosz és kétségbeesés” fogadta, amikor munkatársaival együtt ellátogatott Gázába, amire semmi sem készítette fel. Közlése szerint „telezsúfolt menhelyeket, üres polcokkal teli boltokat” látott, valamint „több ezer éhes embert” az élelmiszersegélyeket osztó pontokon.

Hozzátette, hogy egyes helyeken tíz családból kilenc semmit sem tud edni egy teljes napon át. A WFP most azt akarja elérni, hogy nyissanak meg még egy határátkelőt, hogy megfelelő mennyiségű segély juthasson be a területre.

A héten folytatódott az izraeli hadsereg offenzívája Gázában, egyre mélyebben hatolnak be a katonák a palesztin területre. Közben az izraeli hatóságok új felvételeket és tanúvallomásokat mutattak be újságíróknak a Hamász palesztin szervezet október 7-ei támadásáról, ami alatt válogatott kegyetlenkedéseket követtek el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek