Jövő hétfőn aszfaltoznak a Derkovitson a gázvezetékcsere után

Az önkormányzat is beszállt, több mint 7 millió forinttal.

A kért határidőre, azaz iskolakezdésre befejezte a szombathelyi Bem József utcában a gázvezetékcsere közlekedést érintő munkáit az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. – írja lapunkhoz is eljuttatott közleményében a szombathelyi önkormányzat.

Ez azt jelenti, hogy az időjárás függvényében szeptember 4. (hétfő) és 6. (szerda) között teljes szélességében, két sávon elvégzi az MVM az aszfaltozást a Derkovits Gyula Általános Iskola mögötti parkolóban és a Bem József utcában.

Az aszfaltozáshoz közel 7,5 millió forintot tesz hozzá az önkormányzat.

De nemcsak aszfaltoznak, hanem a zöldterületeket, a növényeket és a szilárd burkolatokat is helyreállítják, illetve a forgalmat segítő és szabályzó útburkolati jeleket is újrafestik.

Mészáros D. Zsolt

A Derkovits Gyula Általános Iskola mögötti parkolónál a gyalogos közlekedés zavartalan, szeptember 1-jétől pedig hétköznap reggelente a közterületfelügyelet segíti az iskolába és a közeli óvodákba érkező autósokat az aszfaltozási munkálatok befejezéséig.

Jött az MVM és jól feltörte az aszfaltot a parkolóban, amit előtte rendbe tett a SZOVA

Lapunk már többször is foglalkozott a Bem József utcai felújítással, miután olvasónk arról írt, néhány héttel ezelőtt a SZOVA Zrt. megkérte az autósokat, hogy egy napra hagyják szabadon a parkolót, hogy ki tudják takarítani és újra tudják festeni az elkopott útburkolati jeleket.

Ezt el is végezték akkor, mindenki örült, július 14-én a Facebookon is beszámoltak róla. Aztán megjelent az MVM Égáz-Dégáz Földhálózati Zrt. és lezárta a parkolót, hogy elkezdje a régi vezetékek cseréjét, ami egyébként egy jó dolog, csak éppen emiatt feltörték az aszfaltot a parkolóban, amit így nem is lehetett használni.

„Ennek örülünk, mert a felújítás, fejlesztés mindig mindenkinek nagyon jó hír. A baj csak azzal van, hogy miért nem tudja a két szolgáltató ezt megbeszélni egymással?” – tette fel jogosan a kérdést olvasónk, amit továbbítottunk is az illetékeseknek.

Kiderült, hogy a SZOVA és az önkormányzat is tudott a tervezett munkákról, de az eredeti tervek szerint nem érintették volna a parkolót. Amikor azonban elkezdték a munkákat, kiderült, hogy nagyobb területen kell dolgoznia a gázszolgáltatónak a vezetékek lefektetéséhez. Megígérték azonban, hogy a munkák végeztével úgy fogják visszaadni a parkolót és az utat is, ahogyan azt átvették.

Kellett már ez

Augusztus 1-jén írtuk, Gáz-rekonstrukciós munkákat végeznek a Derkovitson, Szombathelyen 2023. August 01. 19:51 hogy mivel az elmúlt időszakban egyre gyakrabban fordultak elő gázszivárgások és megsokasodtak a lakossági panaszok is a Szűrcsapó, illetve a Bem József utcából, ideje volt már a gázvezetékcserének.

Elsőként a bekötővezetékeket, majd a főgerincet cserélték ki és azt ígérték, a munka nagyját szeptember 1-jéig el is végzik. Horváth Soma városüzemeltetésért is felelős alpolgármester, valamint az érintett körzet képviselője ugyanis azt kérte, hogy legalább a bekötővezetékeket cseréljék ki az iskolakezdésig, mivel ez érinti a járműforgalmat is. Illetve azt is kérte, hogy addigra minél szélesebb területen állítsák helyre a felbontott területek aszfaltrétegét.

A gázrekonstrukció 302 fogyasztási helyet érint, és ez csak egy a sokból, melyeket legkésőbb a fűtési szezon kezdetéig igyekeznek elvégezni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely