Eddig: 423 520 / 3 000 000 Ft, 30 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Jövő hétfőn aszfaltoznak a Derkovitson a gázvezetékcsere után

Az önkormányzat is beszállt, több mint 7 millió forinttal.

A kért határidőre, azaz iskolakezdésre befejezte a szombathelyi Bem József utcában a gázvezetékcsere közlekedést érintő munkáit az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. – írja lapunkhoz is eljuttatott közleményében a szombathelyi önkormányzat.

Ez azt jelenti, hogy az időjárás függvényében szeptember 4. (hétfő) és 6. (szerda) között teljes szélességében, két sávon elvégzi az MVM az aszfaltozást a Derkovits Gyula Általános Iskola mögötti parkolóban és a Bem József utcában.

Az aszfaltozáshoz közel 7,5 millió forintot tesz hozzá az önkormányzat.

De nemcsak aszfaltoznak, hanem a zöldterületeket, a növényeket és a szilárd burkolatokat is helyreállítják, illetve a forgalmat segítő és szabályzó útburkolati jeleket is újrafestik.

Mészáros D. Zsolt

A Derkovits Gyula Általános Iskola mögötti parkolónál a gyalogos közlekedés zavartalan, szeptember 1-jétől pedig hétköznap reggelente a közterületfelügyelet segíti az iskolába és a közeli óvodákba érkező autósokat az aszfaltozási munkálatok befejezéséig.

Jött az MVM és jól feltörte az aszfaltot a parkolóban, amit előtte rendbe tett a SZOVA

Lapunk már többször is foglalkozott a Bem József utcai felújítással, miután olvasónk arról írt, néhány héttel ezelőtt a SZOVA Zrt. megkérte az autósokat, hogy egy napra hagyják szabadon a parkolót, hogy ki tudják takarítani és újra tudják festeni az elkopott útburkolati jeleket.

Ezt el is végezték akkor, mindenki örült, július 14-én a Facebookon is beszámoltak róla. Aztán megjelent az MVM Égáz-Dégáz Földhálózati Zrt. és lezárta a parkolót, hogy elkezdje a régi vezetékek cseréjét, ami egyébként egy jó dolog, csak éppen emiatt feltörték az aszfaltot a parkolóban, amit így nem is lehetett használni.

„Ennek örülünk, mert a felújítás, fejlesztés mindig mindenkinek nagyon jó hír. A baj csak azzal van, hogy miért nem tudja a két szolgáltató ezt megbeszélni egymással?” – tette fel jogosan a kérdést olvasónk, amit továbbítottunk is az illetékeseknek.

Kiderült, hogy a SZOVA és az önkormányzat is tudott a tervezett munkákról, de az eredeti tervek szerint nem érintették volna a parkolót. Amikor azonban elkezdték a munkákat, kiderült, hogy nagyobb területen kell dolgoznia a gázszolgáltatónak a vezetékek lefektetéséhez. Megígérték azonban, hogy a munkák végeztével úgy fogják visszaadni a parkolót és az utat is, ahogyan azt átvették.

Kellett már ez

Augusztus 1-jén írtuk, Gáz-rekonstrukciós munkákat végeznek a Derkovitson, Szombathelyen August 01. 19:51 hogy mivel az elmúlt időszakban egyre gyakrabban fordultak elő gázszivárgások és megsokasodtak a lakossági panaszok is a Szűrcsapó, illetve a Bem József utcából, ideje volt már a gázvezetékcserének.

Elsőként a bekötővezetékeket, majd a főgerincet cserélték ki és azt ígérték, a munka nagyját szeptember 1-jéig el is végzik. Horváth Soma városüzemeltetésért is felelős alpolgármester, valamint az érintett körzet képviselője ugyanis azt kérte, hogy legalább a bekötővezetékeket cseréljék ki az iskolakezdésig, mivel ez érinti a járműforgalmat is. Illetve azt is kérte, hogy addigra minél szélesebb területen állítsák helyre a felbontott területek aszfaltrétegét.

A gázrekonstrukció 302 fogyasztási helyet érint, és ez csak egy a sokból, melyeket legkésőbb a fűtési szezon kezdetéig igyekeznek elvégezni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra