Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

George Clooney: Azért szálltam szembe Orbánnal, hogy a gyerekeimnek jobb legyen a világuk

A világhírű filmszínész azt is mondta, hogy zavarban lenne, ha nem állna ki olyan emberek ellen, mint Orbán Viktor.

November végén járta be a magyar és a világsajtót, amikor George Clooney filmszínész új filmjének bemutatóján azt mondta George Clooney lett a kormánysajtó új ellensége, miután a színész kritizálta az Orbán-kormányt 2020. November 24. 13:26 , a koronavírus-járvány előtt is volt elég vacak dolog, amivel a világnak foglalkoznia kellett, például a mindent elárasztó düh és gyűlölet. És erre két példát hozott fel, a politikusok közül: Jair Bolsonaro brazil és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

A színész kijelentésére ráugrott az egész kormánypárti sajtó, foglalkozott vele a közmédia, a Kormányzati Tájékoztatási Központ pedig közleményt adott ki miattuk. Valamennyi közlés lényege az volt, hogy Clooney azért támadta a miniszterelnököt, mert jóban van Soros Györggyel és családjával, sőt, szerintük a sztárt „a befolyásuk alatt tartják Sorosék”.

George Clooney feleségével, Amal Clooneyval
People

Clooney reagálásában többek között azt mondta, Orbán propagandagépezete tehát hazudik, mert neki semmilyen kapcsolata nincs Soros Györggyel, összesen egyszer találkozott vele egy ENSZ-értekezleten, ahol az Egyesült Államok elnöke is ott volt. Hozzátette, szégyellné magát, ha nem szólalna fel nyilvánosan az efféle tekintélyelvűség ellen, amelyben az Orbán-rezsim az ellenőrzése alá vonja a médiát, a cégeket drákói adószabályoknak veti alá, elhallgattatja a szabad sajtót, démonizálja a jogfosztottakat, és a szélsőjobb felé kacsintgat.

A filmszínész most, egy, a Guardiannek adott interjúban újra beszélt a magyar miniszterelnökről. Elmagyarázta, hogy a filmben szereplő apokalipszis történetet az aktuális események ihlették. Világjárvány, klímaválság, A populista politika és a polgári szabadságjogok eróziója, amelyet "olyan jobboldali alakok testesítenek meg, mint Orbán" .

"És azt gondolom, hogy minden bizonnyal érdemes szebekerügni az ilyen emberekkel, mert zavarban lennék, ha nem állnék olyan ellen, mint Orbán Viktor. Ha gyerekeink vannak egy olyan időszakban, amikor ez az egész őrület van, szeretném, hogy azt mondhassam: Ezeket a dolgokat tettük, hogy szemben álljunk velük és ezekkel az eszmékkel. Nem csak azért, hogy büszkék legyenek. Hanem azért, hogy jobb legyen a világuk" - mondta az interjúban a színész.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet