Gerinctornában is otthon van a fiatal szombathelyi szépségkirálynő

Nem csak a kifutókon és a kamerák előtt mozog magabiztosan Szép Valentina.

Ahogy arról mi is írtunk, „Életem egyik legjobb élménye volt” – világversenyen képviselte hazánkat a szombathelyi Szép Valentina 2021. August 31. 19:47 Magyarország tini szépségkirálynője, a szombathelyi Szép Valentina a világ legszebbjei között is helyt állt, mi több, különdíjjal térhetett haza. Hétfőn rendezték meg ugyanis a Miss Freedom of the World döntőjét Koszovóban és a legfiatalabb versenyzőként elhozhatta a Miss Bikini cím mellett a Miss Freedom of the World Universe címet is.

Szép Valentina

Ennek kapcsán keresett fel bennünket a Miss Hungary egyik állandó operatőre, aki 2019-ben még a casting forgatása közben tudta meg, hogy Valentina gerincproblémák miatt nem folytathatta a balettet, ami meghatározó része volt az életének és azonnal jött is az ihlet.

„Még aznap leforgattam vele az alábbi gerinctorna videót, amit azóta naponta végigcsinálok és sokat javultak panaszaim. Valentina nemcsak szép, de rendkívül intelligens is, és elsőre felmondta az összes összekötő szöveget” – áradozott a fiatal lányról.

A videó alatt egyébként azt is írta, hogy sokat javult a gerince állapota ennek a tornának köszönhetően, sőt, mint mondja, még fogyókúrára is alkalmas, vagy arra is tökéletes, ha csak egyszerűen a kondícióját szeretné megőrizni az ember.

Eddig több mint ezren nézték meg a videót, reményeik szerint nemcsak a látvány miatt, hanem azért, mert el is végzik a gyakorlatokat, melykre még az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) két reumatológus szakorvosának és egy ottani gyógytornásznak is elismerő szavai voltak.

„Sokkal többet ér, mint a Voltaren vagy Flector!” – írták.

Balerinának készült

Valentina egyébként 2002-ben született Szombathelyen és még mielőtt magával ragadta volna a modellkedés és a szépségversenyek világa, a balett volt az élete. 2013-ban tütüre cserélte az átlagos tiniéletet, ugyanis tíz évesen felvételizett a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskolába, ennek kapcsán pedig még 2016-ban interjút is készítettünk az akkor 13 éves balerinával. Tütüre cserélte az átlagos tiniéletet - interjú Szép Valentina balett-táncossal 2016. January 31. 19:48

Szép Valentina
Vágvögyi Bálint

„Győrbe kerültem kollégiumba a tánc miatt, hiszen számomra a tánc nem a szakmám volt, hanem az életem. Tánc közben az lehetsz, aki csak lenni akarsz. Sajnos már amikor odakerültem, arra kértek az orvosok, hogy fejezem be, mert a gerincemmel komoly problémák lesznek. De természetesen akinek van szenvedélye, az tudja, hogy milyen ez és mennyire nehéz feladni. Én sem adtam fel” – mondta korábban lapunknak.

2019 márciusában aztán ideglenesen felköltözött Budapestre, mivel próbaidős volt a Madách Tánc- és Színművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában. Itt viszont rájött, hogy nem tudja továbbfolytatni a balettozást.

„Senkinek nem kívánok olyan fájdalmakat, amiket átéltem azokban a hetekben. Az orvosok is a tudtomra adták, hogy ha folytatom, nemhogy nem táncolhatok, de lehet, hogy egyszer csak a lábamat sem fogom érezni. Nehéz volt, hiszen jött az a bizonyos újratervezés. Azóta sem egy átlagos tinilány életét élem, jelenleg befejezem a gimnáziumot esti képzésen és mellette dolgozok, fotózásokra járok” – árulta el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű