„Életem egyik legjobb élménye volt” – világversenyen képviselte hazánkat a szombathelyi Szép Valentina

Magyarország tini szépségkirálynője a világ legszebbjei között is helyt állt, mi több, különdíjjal térhetett haza.

Többször is írtunk már a szombathelyi Szép Valentináról, aki még 2013-ban cserélte tütüre az átlagos tiniéletet, ugyanis mindössze 10 évesen felvették a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskolába, ennek kapcsán pedig még 2016-ban interjút is készítettünk Tütüre cserélte az átlagos tiniéletet - interjú Szép Valentina balett-táncossal 2016. January 31. 19:48 az akkor 13 éves balerinával.

Azóta viszont ismét nagyot fordult a világ a fiatal lánnyal, ugyanis fel kellett adnia a balettet, de helyette új terepen próbálta ki magát. Magával ragadta a szépségversenyek és a modellkedés világa, 2019-ben ő lett a Miss Tini Hungary, Szombathelyi lány lett idén Magyarország tini szépségkirálynője 2019. December 19. 19:06 ráadásul a kishercegnő cím mellett még a Szépségek Királynője különdíjat is neki ítélték oda. Mindez pedig azt is jelentette, hogy egy világversenyen is képviselni fogja hazánkat.

A Miss Hungaryn 2019-ben.
Fördős Gábor

Közbeszólt azonban a koronavírus-járvány, így csak idén tudták megtartani a Miss Freedom of the World versenyt, ami világszínvonalúnak számít a szépségversenyek világában. A tavalyi győztes, Gizemshain például mára már világhírűvé vált és az egyik legnagyobb márka, a Fashion Nova nagykövete. De 2014-ben a szintén Vas megyéből származó Simon Marcsinak is itt sikerült első helyet szereznie, amivel beinult a karrierje.

A verseny döntőjét hétfőn rendezték meg Koszovóban és büszkén jelentjük, a hazánkat képviselő szombathelyi balerina sikeresen vette az akadályokat. Elhozhatta ugyanis a Miss Bikini cím mellett a Miss Freedom of the World Universe címet is, amit ráadásul a legfiatalabb versenyzőként kapta meg. Ennek kapcsán beszélgettünk Valentinával a verseny másnapján.

Szép Valentina

Hogyan készültél fel a versenyre?

Sajnos a Covid-helyzet miatt a versenyemet egy évvel később rendezék meg, amit őszintén nem is bánok, kellett számomra az az egy év, hisz ahogy említettem, így is én voltam az egyik legfiatalabb versenyző a mezőnyben. A felkészülésem elég kalandosra sikerült, ugyanis előtte egy nappal tudtam meg, hogy sikerül időben kiutaznom a versenyre a munkám miatt.

Az előtte lévő hónapokban tudatosan készültem azokra a fordulókra, amiket tudtam, hogy megrendezének. Folyamatosan, napi szinten egyeztettem a menedzseremmel és felkészített a versenyre. Mindezek mellett angoltanárhoz jártam, és nyilvánvalóan a napi edzések is részei voltak a mindennapjaimnak.

Hogyan zajlott a verseny?

A versenyre augusztus 20-án utaztam ki, egy 11 napos tábort követően volt a döntő. Őszintén, nem gondoltam volna, hogy életem egyik legkeményebb 11 napja lesz ez.

Szép Valentina

Igen, ha az ember ránéz a képeinkre és a közösségi oldalainkra, azt látja, milyen szép helyeken jártunk. De azt nem látják, hogy ezek szponzori helyek és több órás forgatások, fotózások zajlottak mindenhol. Mindezek mellett minden éjjel órákon át tartó próbáink voltak a fináléra, néha hajnali 2-ig és a tábor alatt napi szinten megmérettettük magunkat bizonyos címekért.

Milyen élmény volt ez az egész?

Ahogy már említettem, teljes mértékben az idegek és a kimerültség harca volt, de mindezek mellett életem egyik legjobb élménye. Azt az életet élhettem, amibe mindenki szeretne egy kicsit belekóstolni. Az utcán méterenként állítottak meg minket az emberek egy közös fotóra, videóra és olyan helyeken járhattam, amikre örökre emlékezni fogok. Egy-két lánnyal ráadásul sikerült olyan barátságot kötnöm, ami, azt hiszem, örökre is szólhat.

Milyen érzés volt megnyerni a különdíjat?

Azt hiszem, ez az az érzés, amire nincsenek szavak. Amikor kimondták a nevem, nem fogtam fel... Ott állt egy 19 éves kisvárosi lány a világ legszebb női között – akiknek már világhírű karrierjük van – és az álmai válnak valóra, hihetetlen érzés volt.

Szép Valentina

Már a bikinis fordulónk után sem fogtam fel, hogy engem választottak a Miss Bikini címre, amit személyesen Gizemsahin adott át.

A jövőben tervezel meg indulni hasonló versenyeken?

Sokszor mondják, a csúcson kell abbahagyni. Ugye 2019-ben indultam Magyarország legrégebbi szépségversenyén, amit sikeresen, győztesként zártam. Ezzel a címmel kvalifikáltam a világversenyre és úgy gondolom, itt is majdnem a maximumot hoztam.

Nagyon sok megkeresést kapok most hazai versenyektől, hogy vegyek részt szervezésben és zsűrizésben, amiben biztos számíthatnak rám a lányok. Mindezek mellett egyéb világversenyektől is megkerestek, hogy induljak, de ez még maradjon a jövő zenéje.

Szeretnél komolyabban foglalkozni a modellkedéssel? Mik a terveid a jövőre?

Őszintén, ez az a kérdés, ami tegnap óta a legtöbbet megfordul a fejembe. Hisz itt állok annak a kapujában, hogy óránként érkezik számtalan lehetőség világszinten, de ha ebbe belekezd az ember, tudni kell, hogy a magánélete teljesen megszűnik.

Így ez nehéz kérdés, ráadásul mindezek mellett egy főállással is rendelkezem már. De egyet ígérhetek, fogtok még hallani rólam. Tehát a válaszom: igen, fogok foglalkozni a modellkedéssel. De szeretnék egy saját vállalkozást is létrehozni és jelen lenni ebben a világban.

Szép Valentina

Végső soron szeretném megköszönni a családomnak, a barátomnak, a barátaimnak és mindazoknak, akik végig támogattak és mellettem álltak az elejétől kezdve, hisz nélkülük nem sikerült volna.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű