Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Laszlo Bock, a Google munkaerőügyi főnöke kimondta a lényeget: tökmindegy, hova jártál egyetemre

Mert nyilván az számít inkább, mi van a fejedben, és tudod-e használni. Vajon ez a gondolkodás hány évtized alatt érkezik be Magyarországra?

Csak a Harvardon szerzett diplomával lehet bejutni a világ leghíresebb webes cégébe? Korántsem. A keresőóriás a kezdeti éveiben, amikor embereket vett fel, ugyan előnyben részesítette az amerikai elitintézményeket , próbáltak ezekből felhajtani tehetséges fiatalokat, de csak azért, mert hatékonyabbá vált így a felvételi folyamat.

Ez azonban egy elhibázott stratégiának bizonyult - fogalmazott a CNN-nek Laszlo Bock, a cég HR-ügyi vezetője. Merthogy kivételes tehetségű srácok bárhonnan jöhetnek.

De ugyanígy nem számítanak az iskolában szerzett érdemjegyek.

És az eltúlzott, erőlködő igyekezet sem: Bock az alábbi videóban például elmeséli, hogy volt, aki cipőbe dugta az önéletrajzát, és úgy küldte el - hogy így "betehesse a lábát" a Google főhadiszállásra -, na ez nem működött. És sajnálta azt a csávót is, aki egy komplett robotot rakott össze, de mire megérkezett, már darabokban hevert. És ráhívtak egy bombaelhárító osztagot, mert nem tudták, mi az.

Sokkal érdekesebb, hogy mi az, ami viszont érdekli a Google-t. Érdekes, mert mégiscsak a világ egyik vezető, legsikeresebb és a l egjobbnak mondott vállalatáról beszélünk, aminél kardinális kérdés, hogy kikkel akarnak dolgozni. Mielőtt folytatnánk, érdemes felidézni azt, hogy a Facebook-vezér, Mark Zuckerberg mit mondott ugyanerről a témakörről: ő például csak olyat venne fel dolgozni, akinek ő maga is szívesen dolgozna alkalmazottként .

A Google szerint elsősorban az a fontos, hogy problémamegoldókat alkalmazzanak, akik nem riadnak meg egy felmerülő akadálytól. Sőt, ezen belül vezető típusú embereket, már nem a bankelnöki értelemben, hanem abban, hogy hajlandóak-e önszántukból segíteni egy probléma megoldásában, átvenni a stafétát.

Laszlo Bock
Neilson Barnard

És nem elhanyagolandó számukra az sem, hogy illeszkedjen az illető a Google vállalati kultúrájába - ami pont nem azt jelenti, hogy valaki legyen ugyanolyan, mint ők, hanem legyen különböző. Mert a sokszínűség sok jó ötletet hozhat. De a legfontosabb, hogy olyanok legyenek, akik nem munkavállalókként, hanem tulajdonosokként tekintenek a cégre.

A legkevésbé fontos pedig? Az, hogy tudja, hogyan kell elvégezni a munkáját. Mert ha az előbbi szempontok rendben vannak, akkor ez idővel úgyis menni fog.

Kedves Munkaadók, Önökön a sor, lehet elgondolkodni, miért is ez a világ legsukárabb vállalata. Aztán lehet járni a nyomukban bátran!

Google
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra