Gróf Széchenyi István megsárgult az irigységtől

Nekünk legalábbis ez jön le az ötezres új kinézetéből.

A Magyar Nemzeti Bank tovább újítja a bankjegyeket, most az ötezresre és a kétezresre került a sor. Az ötezres a megszokott kékes-lilás árnyalat helyett élénksárga színt kapott, a kétezrest pedig valaki kint felejthette a napon, hiszen a megszokottnál sötétebb verzió néz vissza ránk. Ilyenek lettek ni:

MNB.hu

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Az újításnak persze nem csak vizuális előnyei vannak. A modern bankjegyeket nehezebb hamisítani, kitapintani viszont könnyebb, tehát a vakok és a gyengén látók is gyorsabban megtalálhatják a pénzüket.

MNB.hu

Az új bankjegyek 2017. március 1-től kerülnek forgalomba. A régi bankókkal 2017. július 31-ig lehet fizetni, de akkor sem kell kétségbe esni, ha addig nem szabadulunk meg a régi változatoktól, az MNB egészen 2037-ig beváltja őket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság