Gulyás Gergely és a Miniszterelnökség hárítja a felelősséget a gyerektáborukban dolgozó bicskei pedofil miatt

A minisztérium érdemben nem reagált a vádakra, inkább Magyar Pétert minősítették.

Hárítja a felelősséget a Gulyás Gergely által vezetett Miniszterelnökség a kedden kirobbant botrány kapcsán, mely szerint a tárca támogatott egy olyan napközis gyermektábort, ahol a bicskei pedofilügy másodrendű vádlottja, Kunstár Béla a felfüggesztett börtönbüntetésének próbaideje alatt foglalkozást tartott - írja a Népszava.

A lap idézi a Miniszterelnökség közleményét, ami így szól: „a családját pénzért és hatalomért bármikor eláruló Magyar Péter aggodalma a gyermekekért álszent. Különösen álszent annak aggódása, akinek bizalmasa piramisjátékkal súlyos bűncselekményt elkövetve családok tucatjait tette tönkre. A feleségét lehallgató Magyar Péter felkészületlenségéről semmi nem mond többet, minthogy az Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság nem tartozik Gulyás Gergelyhez”.

A portál megjegyzi, a közleményben említett államtitkárság egy idén februári kormányrendelet szerint a Miniszterelnökség szervezetén belül, de a miniszterelnök általános helyetteséhez tartozik, aki nem más, mint Semjén Zsolt, az államtitkár pedig Soltész Miklós.

A Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség szerint egyébként „helyes, ha a nemzetiségi táborokat a kormány támogatja. Kizárólag a szervezők felelőssége, hogy ezekbe a táborokba kiket hívnak meg”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet