Az elmúlt hetek legidétlenebb balesetét rögzítette az M1-es autópálya kamerája

Gyakorlatilag bekötött szemmel is vezethetett volna a sofőr.

Nem sokon múlt, hogy nem történt nagyobb baj csütörtök délelőtt az M1-es autópályán Tatabánya térségében. Valószínűleg csak ezért tudunk somolyogni a videón, mert amúgy érthetetlen, hogy mi is történt.

A Magyar Közút Nonprofit Kft. munkatársai útjavítási munkát végeztek, mikor váratlanul az őket védő teherautó hátuljába hajtott egy személyautó.

"A munkaterület előtt két helyen is előjeleztük a terelést, két lépcsőben 100, illetve 80 km/órás sebességkorlátozás volt érvényben. Az energiaelnyelővel felszerelt narancssárga teherautón ráadásul külön fénytechnika figyelmeztette az autósokat, ezen kívül két változtatható jelzésképű, az autópálya felett található digitális kijelzőn is előre felhívtuk az autósok figyelmét a munkavégzésre" - derül ki a Közút közleményéből.

Éppen ezért szinte érthetetlen, hogy hogyan történhetett a baleset. Az energiaelnyelő szerencsére ellátta funkcióját, így sérülés nélkül végződött az ütközés.

A Magyar Közút 2000 óta 17 kollégáját vesztette el hasonló balesetek miatt, és most is hetente történnek ilyenek, ezért is indították el néhány éve a „Biztonságunk az Ön kezében van” című közlekedésbiztonsági kampányt.

"Kérjük, hogy a közlekedők figyeljék a fentebb is említett előjelzéseket, a munkaterületekre vonatkozóan nem véletlenül vannak kint ezek a táblák és információk, és ami fontos, időben kezdjék el a besorolást az elfogyó sávból" - áll a Közút tájékoztatásában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek